Groen licht voor overname Tankopslagbedrijf Koole

Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de overname van tankopslag- en transportbedrijf Koole in de Rotterdamse haven. De toezichthouder ziet geen belemmeringen op het gebied van mededinging zo werd woensdag bekend.

Het Zweedse investeringsfonds EQT maakte eerder bekend de onderneming te verkopen aan een groep institutionele beleggers. Uit de melding van de ACM blijkt dat het gaat om IFF Investment Luxemburg en Kentucky Coöperatief U.A.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid werd niet bekendgemaakt. Persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van bronnen dat het van oorsprong Zaanse familiebedrijf meer dan een miljard euro zou moeten opleveren.

Koole kwam in 2011 in handen van EQT. Sindsdien is de totale opslagcapaciteit van het bedrijf verdrievoudigd tot ruim 2 miljoen kubieke meter. 85 procent daarvan staat in Rotterdam.

Het bedrijf heeft verder terminals in Amsterdam, Zaandam, Nijmegen, Groot-Brittannië en Polen. Ook bezit Koole vijftien schepen, voornamelijk voor de binnenvaart.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie