Snijbloemen stuwen omzet Floraholland

Floraholland heeft in 2015 meer omzet gedraaid dan een jaar eerder. Dit was vooral te danken aan de snijbloemen.

's Werelds grootste internationale handelsplatform voor bloemen en planten maakte woensdag bekend dat het jaar is afgesloten met een verkoopplus van 1,5 procent tot 4,5 miljard euro. 

In totaal werden 12,7 miljard producten verhandeld. Daarmee lag het verhandelde volume 0,6 procent hoger dan in 2014. Daarbij kregen kwekers gemiddeld 0,9 procent meer voor hun producten dan een jaar eerder.

Bij de snijbloemen kwam de omzet 2,8 procent hoger uit op 2,6 miljard euro. Het volume nam met 0,7 procent toe terwijl de gemiddelde prijs steeg met 2,1 procent.

Kamerplanten

Kamerplanten waren iets minder populair. Daar daalde de omzet met 0,5 procent tot 1,6 miljard euro, vooral door lagere prijzen. In totaal werden 1,5 procent meer kamerplanten aangevoerd. De gemiddelde prijs daalde gemiddeld met bijna 2 procent.

Bij de tuinplanten steeg de omzet met 0,4 procent tot 400 miljoen euro.

FloraHolland heeft in 2015 wederom minder bloemen en planten via de veilingklok verkocht. Die traditionele afzetplek was goed voor 47,7 procent van de totale omzet.

Dat was iets minder dan een jaar eerder. Via directe verkopen werd 52,3 procent van de omzet behaald. Het klokvolume blijft in de toekomst naar verwachting verder dalen.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie