Huurprijzen winkelpanden dalen opnieuw

De huurprijzen van winkelpanden in Nederland zijn in 2015 voor het zesde jaar op rij gedaald. Gemiddeld gingen zij met 2,1 procent omlaag.

In het overgrote deel van de winkelstraten zagen pandbazen zich genoodzaakt om de huren verder terug te schroeven. Dit, ondanks dat de economie en het consumentenvertrouwen na jaren van crisis duidelijk herstel lieten zien, zo meldt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) zaterdag. 

De huurprijzen van winkels zakten door de bank genomen wel iets minder sterk dan in het voorgaande jaar. Toen signaleerde JLL nog een daling van ruim 2,5 procent.

Uitzondering is Amsterdam, hier deed zich in 2015 juist een gemiddelde huurprijsstijging voor, van 2,6 procent. Vooral in de P.C. Hooftstraat liepen de prijzen hard op, met 10 procent naar 2200 euro per vierkante meter. In totaal bleken twintig van de in totaal 186 onderzochte winkelstraten in Nederland dusdanig populair dat de huurprijzen stegen.

Duurste winkelstraat van het land is nog altijd de Amsterdamse Kalverstraat, met een tophuur van bijna 3000 euro per vierkante meter. Buiten de hoofdstad moest het meeste huur neergeteld worden aan het Beursplein in Rotterdam (1825 euro), de Lijnbaan in diezelfde stad en de Lange Elisabethstraat in Utrecht (beide 1675 euro).

Lees meer over:

Tips

Tips
Te heet op de werkvloer? Koel af met deze tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie