Bewindvoerders V&D binnenkort in gesprek met geïnteresseerden

De bewindvoerders die zijn aangesteld voor het in surseance verkerende V&D gaan binnenkort met geïnteresseerde partijen in gesprek.

Dat laat de woordvoerder van V&D en van de bewindvoerders aan NU.nl weten.

"De bewindvoerders bestuderen nu voorstellen van tientallen geïnteresseerden en zullen binnenkort met een aantal van hen in gesprek gaan", aldus de zegsman. In januari verwachten de bewindvoerders Kees van de Meent en Hanneke de Coninck hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

In principe liggen alle opties open. Dat betekent dat op termijn ook losse onderdelen van V&D, zoals de restaurantketen La Place, apart kunnen worden doorverkocht.

La Place

Dat V&D-eigenaar Sun Capital de vijftig losse La Place-vestigingen wil verkopen om zo een deel van zijn investeringen veilig te stellen, zoals het AD maandagochtend bericht, wordt door de zegsman ontkend.

"Wel kunnen we zeggen dat Sun Capital en/of andere schuldeisers geen onderdelen van V&D of La Place kunnen verkopen, omdat het bedrijf in surseance van betaling is", aldus de woordvoerder.

Vlak voor Kerst werd bekendgemaakt dat tientallen geïnteresseerde partijen zich hebben gemeld voor V&D, La Place of onderdelen daarvan. Op 23 december vroeg de noodlijdende warenhuisketen uitstel van betaling aan. V&D verkeert al jaren in de financiële problemen. De zachte winter en daarmee een veel lagere omzet in november, gaf het laatste zetje richting een mogelijk faillissement.   

Lees meer over:
V&D

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Karin Sluis van Witteveen+Bos: 'Ik ben wel echt meewerkend voorvrouw'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie