Grote overname familiebedrijf Den Hartogh

Het Nederlandse familiebedrijf Den Hartogh Logistics neemt bulkvervoerder InterBulk over. 

Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Den Hartogh betaalt circa 57 miljoen euro voor InterBulk, dat inclusief schuld een ondernemingswaarde heeft van zo'n 129 miljoen euro.

Het gecombineerde bedrijf, dat Den Hartogh gaat heten en het hoofdkantoor krijgt in Rotterdam, heeft een jaaromzet van een half miljard euro.

Den Hartogh is een logistiek dienstverlener in onder meer de chemische industrie. Het heeft kantoren op dertig verschillende locaties in zeventien landen. Er werken 1.100 mensen. InterBulk heeft wereldwijd ongeveer 471 werknemers. De transactie wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Werkgelegenheid 

Over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid valt volgens directeur Pieter den Hartogh nog niets te zeggen. In de eerste maanden na de fusie moet blijken waar in de organisatie sprake is van overlap. ''Maar ik verwacht geen grote veranderingen. Al die containers moeten toch gewoon gerund worden'', zei de topman.

De overname zorgt met name in China voor een flinke versterking. ''Ik denk dat we daar wel vier of vijf keer zo groot worden als nu'', zei Den Hartogh. Dat komt doordat InterBulk daar samenwerkt met Sinotrans, 's lands grootste logistieke dienstverlener. Ook voegt Den Hartogh Zuid-Amerika toe als nieuwe markt.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Yves Gijrath van LXRY Media Group: 'Ik vind het lekker om hard te werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Jan Hein Tiedema van OVG Real Estate: 'C-label voor alle kantoren is haalbaar, maar er is meer mogelijk.'
Tip de redactie