'V&D nog steeds in financiële problemen'

Hoewel V&D sinds het begin het van dit jaar forse bezuinigingen heeft doorgevoerd, lijdt de warenhuisketen nog steeds verlies en daalt de omzet.

Dat meldt RTL Z maandag op basis van stukken die de televisiezender in handen zegt te hebben. Daaruit zou blijken dat de omzet dit jaar tot en met november met 7 procent is gedaald vergeleken met dezelfde periode in 2014. Onder de streep staat een verlies van 24 miljoen euro.

Een woordvoerder van V&D kan de berichtgeving tegen NU.nl bevestigen noch ontkennen. "Deze cijfers zijn bij ons niet bekend. Is dit bijvoorbeeld met of zonder de omzet van La Place en met of zonder de V&D-vestigingen die reeds gesloten zijn?", aldus de zegsman.

Hij heeft de documenten waarop RTL Z zich baseert niet onder ogen gehad. V&D publiceert sowieso zo min mogelijk financiële resultaten om de concurrentie niet in de kaart te spelen.

Winst

De warenhuisketen heeft begin dit jaar nieuwe huurovereenkomsten bedongen en een deel van het personeel ontslagen om zo het hoofd boven water te houden.

In mei van dit jaar kondigde V&D-topman John van der Ent aan over twee jaar weer winst te willen maken. In 2016 wordt gemikt op break-even. "Voor die doelstellingen liggen we nog steeds op koers", aldus de woordvoerder.

Dossier V&D

Lees meer over:
V&D

Tips

Tips
Waar je als ondernemer op moet letten als je met flexwerkers werkt.

De werkdag van

De werkdag van
Tony Tonnaer van Kings of Indigo: 'Goede koffie is essentieel.'  

In de praktijk

In de praktijk
Op 'de beste markt van Nederland' is goed contact met de gemeente van groot belang.
Tip de redactie