'Betrek werknemers meer bij faillissement onderneming'

Werknemers moeten meer betrokken worden bij het faillissement van hun werkgever. Dat adviseert de Sociaal-Economische Raapersoneel er vaak ten onrechte van uitgaat dat medezeggenschapsregels niet geldend (SER) donderdag.

Uit onderzoek is gebleken dat personeel er vaak ten onrechte van uitgaat dat medezeggenschapsregels niet gelden in faillissementssituaties. De ondernemingsraad (or) wordt vaak niet geraadpleegd of geïnformeerd.

De SER komt met een aantal voorstellen om medezeggenschap van werknemers te stimuleren. Zo zou de bestuurder of ondernemer bij de aanvraag van het faillissement meteen een kopie aan de or moeten geven.

Ook moet het mogelijk zijn dat de or met een beroep op de Faillissementswet in het geweer komt tegen handelingen van de curator.

De SER wil verder bekijken hoe de termijnen na een faillietverklaring kunnen worden verkort, omdat een snelle afwikkeling meestal leidt tot betere uitkomsten voor de betrokkenen.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie