Miss Etam failliet verklaard

Etam Group Retail, waarvan modeketens Miss Etam en Promiss deel uitmaken, is failliet verklaard.

Dat melden de curatoren dinsdag.

Een faillissement bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat Etam na een periode van uitstel van betaling zijn schuldeisers niet zou kunnen betalen.

De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart van het bedrijf gaan door. Volgens de curatoren is er een "reële kans op een doorstart".

De curatoren hopen dit binnen enkele weken te realiseren. Meerdere partijen hebben inmiddels een overnamebod ingediend. Hierover zal deze week verder onderhandeld worden. Eerder lieten de bewindvoerders aan NU.nl weten dat zich veertien geïnteresseerde partijen hadden gemeld.

Winkels

De winkels blijven in de tussentijd open. Ook de webwinkels, outletwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor blijven open.

De curatoren zullen de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers opzeggen. Dat is gebruikelijk bij een faillissement. Gedurende de opzegtermijn van maximaal zes weken blijven de medewerkers in dienst.

De rechtbank heeft een afkoelingsperiode van twee maanden afgekondigd. In die periode kunnen leveranciers eventuele rechten op de inboedel van Etam Groep Retail niet uitoefenen.

Etam Groep Retail kreeg op 9 april uitstel van betaling. De toen aangestelde bewindvoerders Pierre van Voorst en Martijn Vermeeren zijn nu benoemd als curator.

Etam heeft meer dan tweehonderd filialen in Nederland. 140 daarvan voeren de naam Miss Etam, de rest valt onder de formule Promiss.

Profiel: Etam Groep

'Online niet het grootste probleem voor winkelketens'Winkelketens die recentelijk failliet gingen

Lees meer over:

Tips

Tips
Hoogleraar Vareska van de Vrande over samenwerking en innovatie: 'Het wordt steeds lastiger om baanbrekende innovaties als bedrijf alleen te bereiken.'

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

In de praktijk

In de praktijk
Oprichter DE Unie over duurzaamheid: 'Er is nog een groep slapende consumenten.'
Tip de redactie