Kort geding V&D en Metroprop aangehouden voor overleg

Het kort geding tussen V&D en de dwarsliggende verhuurder Metroprop is twee weken aangehouden. De partijen krijgen de gelegenheid om er samen uit te komen.

Lukt ze dat niet binnen veertien dagen, dan zal de kortgedingrechter in Den Bosch alsnog uitspraak doen.

Metroprop is de eigenaar van drie V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard. Het vastgoedbedrijf is het niet eens met de huurverlaging die V&D heeft doorgevoerd en wil dat het warenhuis de volledige huur blijft betalen. Woensdag stonden beide partijen tegenover elkaar voor de rechter.

Metroprop is één van de weinige partijen die onlangs niet de handtekening zette onder het akkoord dat V&D met het merendeel van zijn verhuurders sloot.

Directeur Jos van de Mortel laat weten dat het initiatief om nog eens twee weken te gaan onderhandelen van de warenhuisketen afkomstig is. Na een korte schorsing van de zitting ging de verdediging van Metroprop hierin woensdag mee. Wat zijn verwachtingen voor de gesprekken komende dagen zijn, wil hij niet zeggen. Elke uitspraak daarover zou het onderhandelingsproces kunnen beïnvloeden, aldus Van de Mortel.

Mondia

Bij de rechtbank in Enschede speelde vorige week al een vergelijkbare zaak. Mondia, de eigenaar van de V&D in Hengelo, eist ook betaling van de volledige huur. In dat kort geding wordt naar verwachting volgende week uitspraak gedaan.

De zaak tussen V&D en Metroprop draait overigens alleen om de V&D-vestiging in Den Bosch. Ook voor de vestigingen in Heerlen en Sittard heeft Metroprop rechtszaken lopen, maar dat zijn zogenoemde bodemprocedures waarin niet wordt gevraagd om een snelle beslissing en waarvan de behandeling langer duurt.

Wat u moet weten over de problemen bij V&D | Dossier V&D | Video: Terug in de tijd van V&D

Lees meer over:
Tip de redactie