Akkoord over sociaal plan vijftig V&D'ers op hoofdkantoor

De vakbonden zijn het dinsdag met V&D eens geworden over een sociaal plan voor de vijftig medewerkers van het servicecentrum op het hoofdkantoor in Amsterdam die hun baan verliezen.

''Gezien de situatie waarin V&D zich bevindt, kunnen we spreken van een acceptabel resultaat'', stellen FNV, CNV en De Unie. De leden moeten er nog mee akkoord gaan.

De belangrijkste afspraken zijn volgens de bonden dat het sociaal plan voor heel V&D geldt en dat ook bij toekomstige reorganisaties medewerkers hierop kunnen terugvallen.

Het akkoord voorziet in een volgens de bonden acceptabele ontslagvergoeding en een budget van 3500 euro per boventallige werknemers voor opleiding en begeleiding naar ander werk en een budget van 500 euro voor juridische bijstand.

Ontslagrecht

Het sociaal plan geldt tot 1 juli. Dat is afgesproken in verband met de wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft wel richtinggevend voor een sociaal plan dat gaat gelden na 1 juli.

Het akkoord betreft uitsluitend het sociaal plan. De onderhandelingen over de loonsverlaging die het warenhuisconcern wil doorvoeren voor al zijn werknemers zitten op een dood spoor.

Loonaanpassing

V&D-topman John van der Ent sprak de hoop uit dat het akkoord de basis kan leggen voor verdere onderhandelingen over de loonsverlaging.

''In het verlengde hiervan zouden wij graag ons gesprek met de vakbonden willen oppakken om ook over de structurele loonaanpassing in goed overleg tot afspraken te komen'', zei hij.

Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | Dossier V&D

Lees meer over:
V&D
Tip de redactie