V&D verwacht snel oplossing rond ontslag vijftig medewerkers

V&D verwacht dinsdag tot een oplossing te komen met de vakbonden FNV en CNV over de manier waarop V&D opereert rond het ontslag van vijftig medewerkers van het servicecentrum op het hoofdkantoor in Amsterdam. 

Dat heeft het warenhuis maandagavond laten weten. ''V&D en de vakbonden hebben een constructief overleg gehad over het sociaal plan", meldt het concern.

De boventallige medewerkers kregen onlangs een brief van uitkeringsinstantie UWV met het verzoek verweer te voeren tegen hun ontslag. Dat betekent dat V&D een reorganisatie doorzet, zonder het advies van de ondernemingsraad af te wachten en zonder dat er een sociaal plan is, zeggen de bonden. Ze vinden de handelwijze van V&D niet door de beugel kunnen.

V&D ontkent dat het al met de uitvoering van het ontslag is begonnen. Het concern zegt ''uiteraard'' het advies van de or te zullen afwachten en verwacht dat advies binnen enkele weken.

De vakbonden gingen maandag met V&D om de tafel in een poging alsnog ''een fatsoenlijk sociaal plan" tot stand te brengen voor de betrokken werknemers. Dat gebeurt overigens op uitnodiging van de directie van het winkelbedrijf.

Lees ook: Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | Dossier V&D | Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit | 'Online niet het grootste probleem voor winkelketens' | Video: Terug in de tijd van V&D

Lees meer over:
V&D
Tip de redactie