V&D blijft bij loonkorting ondanks petitie

Twee directieleden van V&D hebben zaterdag bij de vestiging in Arnhem een petitie in ontvangst genomen die het warenhuisconcern oproept 'hart voor het personeel' te hebben en af te zien van het eenzijdig doorvoeren van een salariskorting.

De oproep vond geen gehoor bij V&D, zei FNV-bestuurder Niels Suijker na afloop.​ De 'valentijnsactie' was georganiseerd door vakbond FNV Handel, die naar Arnhem was gekomen met een delegatie waarvan FNV-voorzitter Ton Heerts deel uitmaakte. 

Sanne Oosterhoff, een van de directieleden, hield de delegatie voor dat het ''absoluut noodzakelijk'' is om de kosten van het winkelbedrijf omlaag te brengen. ''Willen we een gezond bedrijf worden, is het onmogelijk vast te blijven zitten in het verleden. Dan is er namelijk geen toekomst'', aldus Oosterhoff.

FNV, CNV en V&D treffen elkaar maandag bij de rechtbank in Amsterdam. De vakbonden willen dat de rechter het concern verbiedt de eenzijdige maatregelen door te voeren.

V&D sloot eerder deze week een akkoord met vastgoedeigenaren, banken en aandeelhouder Sun Capital over een reddingsplan. Daardoor werd het concern, dat al jaren met verlies draait, voorlopig gered van een faillissement.

Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | Dossier V&D | Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit | 'Online niet het grootste probleem voor winkelketens' | Video: Terug in de tijd van V&D

Lees meer over:
V&D
Tip de redactie