Winkelketen Schoenenreus failliet verklaard

Schoenwinkelketen Schoenenreus is donderdag failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch heeft dat laten weten.

Schoenenreus kreeg dinsdag nog uitstel van betaling. De winkels zijn sindsdien dicht. Bewindvoerder Bas van Dooren zag geen perspectief meer en vroeg het faillissement donderdag aan.

De bewindvoerder had woensdagavond uitvoerig overleg met de bank (ING). ''Ik ben die bespreking niet heel blij uitgekomen'', zei Van Dooren eerder op de dag al.

Volgens Van Dooren hebben zich meer dan tien partijen gemeld die interesse hebben in een eventuele doorstart van de keten in afgeslankte vorm. Het gaat om retailers uit binnen- en buitenland. ''Ik moet nog inventariseren hoe serieus ze zijn.''

Bankroet in 2013

Het bedrijf ging in januari 2013 al eens bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels.

Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa duizend van de vijftienhonderd werknemers.

Het in 1969 opgerichte Schoenenreus telt ruim 140 filialen in Nederland en België. Voor het faillissement in 2013 waren dat er nog meer dan tweehonderd.

Video: Schoenenreus failliet

Dit moet u weten over faillissementen | Winkelketens die recentelijk failliet gingen | 'Retail, autodealers en winkelketens in vrije val in 2014'

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie