Curatoren Roger Lips azen op vriendin

De curatoren in de faillissementen van de Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips hebben ook het persoonlijke faillissement aangevraagd van zijn vriendin. Ze claimen onder andere schade bij de partner van Lips, vertelden ze donderdag.

Curator Ruud Dekker van een aantal bv's uit het vastgoedconcern van Lips legde donderdag uit dat bezittingen voor het faillissement aan diens vriendin zijn overgedragen. De curator meent dat schuldeisers zo worden benadeeld. Hij noemt de transacties onrechtmatig en stelt de vriendin van Lips aansprakelijk.

Curator Flip Schreurs claimt schade bij de vriendin van Lips omdat hun huis in Uden werd opengebroken en leeggehaald, lichtte hij toe.

Roger Lips werd vorig jaar persoonlijk failliet verklaard. Banken claimen in totaal meer dan 100 miljoen euro van hem. Een voormalige topholding uit zijn concern werd dit jaar failliet verklaard met een schuld van 65 miljoen euro. Lips is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten.

Lips is voortvluchtig en zijn vriendin is spoorloos.

Lees meer over:

Tips

Tips
Alles wat je moet weten over het geschillenloket voor kleine ondernemers.

De werkdag van

De werkdag van
Michiel Muller van Picnic over zijn werkdag: 'Van hard werken is nog nooit iemand ziek geworden'

In de praktijk

In de praktijk
John Dijkman over tekort techneuten: 'Wij hebben 40 vacatures openstaan'
Tip de redactie