Weinig animo voor failliete hifiwinkels

Of de vorige week failliet verklaarde hifiketen HOBO een doorstart maakt is nog onzeker. ''Ze staan niet in rijen van tien voor de deur'', liet curator Piet Gunning dinsdag weten.

Wel is er volgens hem ''wat belangstelling'' voor enkele individuele winkels. HOBO, naar eigen zeggen de grootste zelfstandige specialist in audio- en videoapparatuur in Nederland, werd afgelopen vrijdag door de rechtbank Gelderland bankroet verklaard.

De keten met 15 winkels draaide volgens Gunning al een aantal jaren met verlies.

''De allerlaatste druppel was dat de bank de kredietkraan heeft dichtgedraaid en meteen daarna de voorraden uit de winkels had gehaald. Ze zaten in een moeilijk segment van luxegoederen, waar consumenten de uitgaven nog altijd uitstellen'', aldus de curator.

De winkelketen, met het hoofdkantoor in Geldermalsen, telt in totaal meer dan 50 personeelsleden. HOBO hifi, dat in 1975 startte met één winkel, heeft onder meer vestigingen in Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Breda en Nijmegen.

Lees meer over:

Tips

Tips
Te heet op de werkvloer? Koel af met deze tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie