'Actie tegen slechte arbeidsomstandigheden WK Qatar'

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en de metaalpensioenfondsen PMT en Metalektro gaan actie ondernemen tegen de slechte arbeidsomstandigheden rondom bouwprojecten voor het WK voetbal in 2022 in Qatar.

Dat meldt Trouw donderdag.

De pensioenfondsen willen een aantal grote bedrijven aanspreken waar ze in belegd hebben om te kijken of er sprake is van betrokkenheid bij schendingen van werknemersrechten.

De aanleiding voor de actie is een rapport dat afgelopen weekend verscheen van het bureau Profundo, een onderzoek in opdracht van FNV. Hierin worden de belangen van Nederlandse financiële instellingen in bedrijven die fouten maakten bij Qatar op een rijtje gezet. ABP zou al langer in gesprek zijn met de bewuste bedrijven in Qatar. 

Het Franse Vinci wordt genoemd, het Zuid-Koreaanse Hyundai Construction and Engineering en het Duitse Hochtief. Ook het Nederlandse bedrijf Boskalis staat in het rapport, vanwege samenwerking met Hyundai.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie