Maandagochtend overleg bonden en Flora Holland

De directie van Flora Holland zal maandagochtend om 10.00 uur een ontmoeting hebben met de vakbonden over een sociaal plan. 

Dat maakte Flora Holland zondag bekend.

Zondagmiddag werd opnieuw gestaakt bij vestigingen van het bloemenbedrijf. Flora Holland had op vrijdagavond een uitnodiging gestuurd voor overleg.

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten noemen de uitnodiging echter ''een loos gebaar'', omdat niet of nauwelijks zou worden ingegaan op de eisen van de bonden en er op geen enkele manier sprake zou zijn van een serieuze toenadering om met de bonden tot een fatsoenlijk sociaal plan te komen.

Geen hinder

Flora Holland gaf aan dat de acties vooralsnog nog niet tot hinder hebben geleid en dat de aanvoerprocessen nog lopen zoals gepland. Voor maandagochtend vroeg staan acties gepland in Rijnsburg.

Flora Holland kondigde in oktober aan tweehonderd voltijdbanen te schrappen. De onderneming zegt minder personeel nodig te hebben omdat er minder werk is.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie