Nieuw album Alter Bridge weer ouderwets 'episch'

Mark Tremonti is drukker dan ooit. De zanger en gitarist bracht met zijn eigen band Tremonti het tweeluik Cauterize (2015) en Dust (2016) uit en er is ook een nieuw Alter Bridge-album onderweg. 

"Die plaat wordt nu afgemixt. Er staan ouderwets grootse en epische songs op. Ik gebruik nu Tremonti als uitlaatklep voor mijn meest heavy werk."

Bekijk hier het interview:Mark Tremonti (42) uit Florida is al zijn halve leven een succesvol muzikant. In 1993 richt hij Creed op, dat rond de millenniumwisseling miljoenen platen verkoopt. Als Creed uit elkaar valt richt hij in 2004 met een deel van zijn oude band Alter Bridge op. Myles Kennedy wordt de nieuwe zanger. De band bracht vier albums uit, een vijfde is onderweg. Daarnaast is Tremonti frontman van de band die zijn eigen achternaam draagt.

Lange stukken

"Alter Bridge werd door de jaren heen steeds harder", blikt Tremonti terug. "Maar ik gebruik nu Tremonti als uitlaatklep voor mijn meest heavy werk. Daardoor is er in Alter Bridge weer meer ruimte voor grootse en epische songs. De band leent zich heel goed voor dat soort werk. We maken graag lange stukken waarin je flink kunt stoeien met arrangementen. Tremonti is vooral hard, snel en to the point." 

Alter Bridge heeft veertien nummers opgenomen voor de nieuwe plaat die nog geen titel heeft. "Ik weet niet of ze allemaal het album halen. Elf zou mooi zijn. Er staan veel verschillende soorten nummers tussen."

Goede dynamiek

Over de twee albums die Tremonti zelf binnen een jaar uitbracht vertelt hij: "Voor mij verschillen ze onderling wel. Cauterize is vrij stemmig, Dust wat energieker. Mensen schijnen Dust iets beter te vinden maar dat kan ook zijn omdat het de nieuwste is. Het enige wat ik getracht heb, is te zorgen dat beide platen een goede dynamiek hebben". legt hij uit.

"En ik wilde dat ze zoveel mogelijk gelijkwaardig aan elkaar waren, heb niet de beste songs voor een van de twee bewaard. Ik denk dat Dust een iets makkelijkere plaat is om naar te luisteren." 

Tremonti is een erg productieve muzikant en songschrijver. "Ik schrijf het makkelijks als ik goed in mijn vel zit. Als ik in de put zit, werk ik liever helemaal niet. Maar als ik me goed over mijn leven en carrière voel, werk ik als een gek."

Lees meer over:
Tip de redactie