Gepubliceerd: 
Laatste update: 
5 maart 2014 19:59
5 maart 2014 20:00

Tweede editie De Wereld Draait Buiten bevestigd

De Wereld Draait Door komt met een tweede editie van het festival De Wereld Draait Buiten. Het festival zal weer plaatsvinden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, waar het programma ook wordt opgenomen. 

Foto:  ANP

De Wereld Draait Buiten beslaat vijf podia, waaronder een groot openluchtpodium als hoofdpodium.

Het festival zal gevestigde artiesten, maar ook nieuwe acts laten zien. Zo komen De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Moss, Sky Pilots en Tangarine optreden bij het evenement, is er stand up comedy van Pieter Derks, muziek en gedichten van Nico Dijkshoorn en colleges van Herman Pleij.

Ook talenten van comedycafé Toomler Stefan Pop, Patrick Laureij, Tim Fransen en Peter Pannekoek treden op.

Het concept 'Guilty Pleasures’ is nieuw dit jaar. Hierin spelen diverse artiesten een liedje waarvan "je eigenlijk niet wil dat anderen weten dat je het goed vindt", aldus het persbericht van De Wereld Draait Door.

Vorig jaar bezochten elfduizend mensen het festival. De komende weken worden meer namen van de line up bekend gemaakt.

Door: NU.nl

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Opstandigheid

De Britse zangeres Charli XCX zegt dat de opstandigheid die Miley Cyrus in de media laat zien, vergelijkbaar is met die van punkmuziek in de jaren 70.

Lees verder

Kerst-cd

De formatie The Common Linnets heeft een liedje geschreven voor een Amerikaanse kerst-cd.

Lees verder

Awakenings

Het nieuwe Amerikaanse moederbedrijf van ID&T heeft nu ook de Nederlandse organisatie Monumental gekocht, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

Lees verder

Oliver Heldens

De Nederlandse dj Oliver Heldens scoorde eerder dit jaar een Britse nummer 1-hit met een vocale versie van een van zijn tracks. "Dat werkt beter op de radio", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht