Gepubliceerd: 
Laatste update: 
5 maart 2014 19:59
5 maart 2014 20:00

Tweede editie De Wereld Draait Buiten bevestigd

De Wereld Draait Door komt met een tweede editie van het festival De Wereld Draait Buiten. Het festival zal weer plaatsvinden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, waar het programma ook wordt opgenomen. 

Foto:  ANP

De Wereld Draait Buiten beslaat vijf podia, waaronder een groot openluchtpodium als hoofdpodium.

Het festival zal gevestigde artiesten, maar ook nieuwe acts laten zien. Zo komen De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Moss, Sky Pilots en Tangarine optreden bij het evenement, is er stand up comedy van Pieter Derks, muziek en gedichten van Nico Dijkshoorn en colleges van Herman Pleij.

Ook talenten van comedycafé Toomler Stefan Pop, Patrick Laureij, Tim Fransen en Peter Pannekoek treden op.

Het concept 'Guilty Pleasures’ is nieuw dit jaar. Hierin spelen diverse artiesten een liedje waarvan "je eigenlijk niet wil dat anderen weten dat je het goed vindt", aldus het persbericht van De Wereld Draait Door.

Vorig jaar bezochten elfduizend mensen het festival. De komende weken worden meer namen van de line up bekend gemaakt.

Door: NU.nl

Eerdere berichten

Eerder

Garrix & Aoki

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

Lees het interview

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview