Gepubliceerd: 
Laatste update: 
20 december 2013 02:15
20 december 2013 10:52

Jan Smit krijgt gouden plaat in Glazen Huis

Jan Smit heeft donderdagnacht in het Glazen Huis een gouden plaat in ontvangst genomen. Het album Unplugged (The Rockfield Sessions), dat eind oktober verscheen, is 25.000 keer verkocht.

ANP

Via Twitter laat de zanger weten 'heel erg blij' te zijn met de gouden plaat voor zijn Unplugged-album.

Hij moest de prijs meteen afstaan voor de veiling van Serious Request. Hij heeft er zelf direct 1.000 euro op geboden, zo is te lezen op de website van 3FM. Inmiddels staat de teller op 1.100 euro.

Smit is in de nacht van donderdag op vrijdag te gast in het Glazen Huis, dat dit jaar in Leeuwarden staat. Om nog meer geld voor de benefietactie binnen te halen, verkoopt hij boxers met een persoonlijke boodschap.

De opbrengsten van Serious Request gaan naar het Rode Kruis en worden dit jaar gebruikt om babysterfte door diarree tegen te gaan. De eerste 24 uur werd in totaal al ruim een miljoen euro gedoneerd.

Door: BuzzE

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Oliver Heldens

De Nederlandse dj Oliver Heldens scoorde eerder dit jaar een Britse nummer 1-hit met een vocale versie van een van zijn tracks. "Dat werkt beter op de radio", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht

Stoppen

Lady Gaga was een halfjaar geleden helemaal klaar met haar carrière. De zangeres overwoog uit het muziekwereldje te stappen en een gezin te stichten.

Lees meer

Basement Jaxx

Op het zevende studioalbum van Basement Jaxx is een speciale rol weg gelegd voor jonge, onbekende vocalisten. "Een frisse stem heeft meer waarde dan een grote naam", aldus het duo.

Lees het interview