Gepubliceerd: 
Laatste update: 
9 november 2013 13:58
9 november 2013 14:07

Afrojack wil eigen nummers inzingen

De Nederlandse dj Afrojack zou zelf zijn eigen nummers willen inzingen. "Ik zit er over te denken", zegt hij tegen NU.nl.

Foto:  Wenn

"Volgens mij kan iedereen zingen. Iedereen kan goed genoeg leren zingen. Als je luistert naar Will.i.am: hij is een rapper/zanger, maar hoe goed kan hij het eigenlijk?"

"Toch klinkt het", vervolgt hij. "Eminem is ook geen zanger, maar zingt wel. Als je een noot vast kan houden of een melodie kan zingen, hoef je daar verder geen genie voor te zijn."

"Het is hetzelfde als McDonald’s, je weet dat ze daar niet de beste steak ter wereld verkopen, maar het is wel lekker", zegt hij over zijn zang. "Ik heb geen aspiraties om zanger te worden, maar ik zou het liefst wel mijn eigen demo’s inzingen. Ik zou dan graag de beste zangers van Nederland dat in laten zingen."

De dj denkt dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen succes. "Mensen die zeggen dat doorbreken in de muziekwereld geluk hebben is, zeggen dat alleen maar om bescheiden over te komen. Ik heb mijn eigen geluk gecreëerd. Ik heb niet alleen muziek geproduceerd, ik heb ook de DJ-top 100 bestudeert, jarenlang."

Guetta

"Ik heb zoveel naar Eric E geluisterd en naar Benny Rodrigues. Daarna maakte ik gewoon tracks die zij zelf zouden draaien. En dat gebeurde toen ook. Ik heb jarenlang naar David Guetta-platen geluisterd om iets te maken wat hij zou draaien. En zo is mijn carrière begonnen. Nu kan ik meer mijn eigen kant op gaan."

Hard werken is het belangrijkste, aldus Afrojack. "Ik ben op mijn elfde begonnen met produceren, gewoon voor de lol. Nu tien jaar later sta ik hier. Ik koop een auto voor mijn moeder, ik koop een huis voor mijn moeder, ik ga over heel de wereld, kom alle supersterren tegen."

Afweging

"Je moet een juiste afweging maken tussen je verantwoordelijkheden nakomen, af en toe een plaatje maken en chillen zodat je op je gemak bent, maar verder alleen maar werken, werken. Als ik wakker word, zit ik eerst een uur e-mails te doen. Dan spring ik onder de douche en daarna ga ik werken."

"Elke keer als je thuis zit en niet bezig bent met je dromen najagen dan ben je je tijd aan het verspillen. Het gaat vaak maar één kant op, je gaat nooit terug in de tijd. Dus elk moment dat je niet bezig bent geweest met je dromen waar te maken, heb je een kans verspild."

Afrojack treedt 10 november op tijdens MTV EMA.

Door: NU.nl/Kiki Düren & Pierre Oitmann

Eerdere berichten

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview