Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 december 2012 07:41
10 december 2012 09:31

The Script en Triggerfinger op Pinkpop

AMSTERDAM - De Ierse band The Script en de Belgische rockgroep Triggerfinger zijn volgend jaar te vinden op Pinkpop.

Foto:  NU.nl/Harold Versteeg

Dat maakte festivaldirecteur Jan Smeets maandag bekend in de radioshow van Giel Beelen.

Ook bevestigde Smeets dat Queens of the Stone Age komt. Vorige maand twitterde gitarist Troy van Leeuwen al dat de rockband zou komen, maar dat nieuws werd toen niet bevestigd door Pinkpop.

Wel werd de komst van Green Day eerder aangekondigd. Smeets zei ook dat onderhandelingen met Paul McCartney zijn afgeketst. "Amerikaanse festivals schijnen iets belangrijkers te zijn", aldus de Pinkpop-baas.

Pinkpop vindt plaats in Landgraaf van 14 tot en met 16 juni. De kaartverkoop begint op zaterdag 23 februari, kort nadat het complete programma bekend is gemaakt.

Door: Novum

Eerdere berichten

DeWolff

Rockband DeWolff heeft enkele succesvolle albums uitgebracht, maar aan een grote hit ontbreekt het nog. "Daar zijn we niet echt mee bezig", zegt zanger Pablo van de Poel tegen NU.nl.

Lees het interview

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

André Hazes

In zijn leven had André Hazes een hele rij aan hits. Collega’s Danny de Munk, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Frans Duijts, Xander de Buisonjé en Django Wagner kiezen hun favorieten.

Bekijk het overzicht

David Bowie

 David Bowie trakteert zijn fans binnenkort op nieuwe muziek. Dat zegt zijn producer Tony Visconti tegen CNN. "Er komt nog een album, zeker weten... snel", vertelt Visconti. Hij zegt verder niets over een releasedatum.

Lees verder