Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 december 2012 07:41
10 december 2012 09:31

The Script en Triggerfinger op Pinkpop

AMSTERDAM - De Ierse band The Script en de Belgische rockgroep Triggerfinger zijn volgend jaar te vinden op Pinkpop.

Foto:  NU.nl/Harold Versteeg

Dat maakte festivaldirecteur Jan Smeets maandag bekend in de radioshow van Giel Beelen.

Ook bevestigde Smeets dat Queens of the Stone Age komt. Vorige maand twitterde gitarist Troy van Leeuwen al dat de rockband zou komen, maar dat nieuws werd toen niet bevestigd door Pinkpop.

Wel werd de komst van Green Day eerder aangekondigd. Smeets zei ook dat onderhandelingen met Paul McCartney zijn afgeketst. "Amerikaanse festivals schijnen iets belangrijkers te zijn", aldus de Pinkpop-baas.

Pinkpop vindt plaats in Landgraaf van 14 tot en met 16 juni. De kaartverkoop begint op zaterdag 23 februari, kort nadat het complete programma bekend is gemaakt.

Door: Novum

Eerdere berichten

Frozen

De soundtrack van de Disney-animatiefilm The Lion King was twintig jaar lang de meest succesvolle in zijn soort in de Amerikaanse albumlijst, maar het record wordt nu verbeterd door de Disney-film Frozen.

Lees verder

Paaspop 2014

Paaspop 2014

Op het meerdaagse Paaspop was er volop muzikaal vermaak voor een breed publiek, van de meezingers van Kaiser Chiefs tot de carnavalskrakers van André van Duin.

Verslag van zaterdag
Verslag van zondag

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview