Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 december 2012 07:41
10 december 2012 09:31

The Script en Triggerfinger op Pinkpop

AMSTERDAM - De Ierse band The Script en de Belgische rockgroep Triggerfinger zijn volgend jaar te vinden op Pinkpop.

Foto:  NU.nl/Harold Versteeg

Dat maakte festivaldirecteur Jan Smeets maandag bekend in de radioshow van Giel Beelen.

Ook bevestigde Smeets dat Queens of the Stone Age komt. Vorige maand twitterde gitarist Troy van Leeuwen al dat de rockband zou komen, maar dat nieuws werd toen niet bevestigd door Pinkpop.

Wel werd de komst van Green Day eerder aangekondigd. Smeets zei ook dat onderhandelingen met Paul McCartney zijn afgeketst. "Amerikaanse festivals schijnen iets belangrijkers te zijn", aldus de Pinkpop-baas.

Pinkpop vindt plaats in Landgraaf van 14 tot en met 16 juni. De kaartverkoop begint op zaterdag 23 februari, kort nadat het complete programma bekend is gemaakt.

Door: Novum

Eerdere berichten

Eerder

Garrix & Aoki

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

Lees het interview

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview