Gepubliceerd: 
Laatste update: 
8 november 2012 18:14
8 november 2012 21:46

Nicky Romero kreeg kippenvel van Rihanna

AMSTERDAM - Het album Unapologetic van Rihanna dat op 16 november uitkomt heeft een Nederlands tintje. 

Foto:  ANP

De muziek van het nummer Right Now is van de hand van de Nederlandse dj Nicky Romero. Het wordt Rihanna's volgende single.

''Ik heb een grote bijdrage mogen leveren aan Right Now. Het wordt haar volgende single en dat is goed voor mijn cv. Volgens mijn ben ik de eerste Nederlander die met Rihanna heeft gewerkt'', zegt de uitvoerend producer over de dancetrack.

Als rechterhand van David Guetta hielp Romero achter de schermen ook mee aan de eerste track Fresh Out The Runway op Rihanna's nieuwe album.

''Het team van Rihanna is tevreden, dus er liggen alweer aanvragen om nog meer nummers voor haar te maken. De samenwerking opent voor mij nog meer deuren. We hebben inmiddels ook nummers geproduceerd voor will.i.am en Nicole Scherzinger van de Pussycat Dolls.''

Buurmeisje

Nicky herinnert zijn eerste kennismaking met Rihanna als de dag van gisteren. ''Een week lang werkten David en ik in de studio in Londen. Terwijl wij muziek maakten, kwam Rihanna binnen in bomberjack.Ze had een muts op en een biertje in de hand. Het had mijn buurmeisje kunnen zijn."

"Ze ging op haar gemak luisteren naar mijn dancetracks en de hiphoptracks van David en koos twee nummers uit. Nu heb ik al veel meegemaakt, maar het was toch wel heel bijzonder om een superster als Rihanna te mogen ontmoeten. Ik kreeg er kippenvel van.''

Carrière

De carrière van Romero ontwikkelt zich razendsnel. Romero staat op nummer 17 in de DJ Mag Top 100. Hij was de hoogste binnenkomer aller tijden in deze ranglijst. Hij begon drie jaar geleden en tekende begin dit jaar een contract met David Guetta, die hem sindsdien introduceert bij internationale popsterren.

''David is de grootste artiest die er is op dancegebied. Hij ontdekte me dit jaar en introduceert me in de muziekindustrie. Ik heb voor David ook twee nummers geproduceerd op zijn nieuwe album Nothing But The Beat 2.0.''

Toekomst

Nicky is vastberaden over zijn toekomst. ''Ik heb ook een een aantal hits onder mijn eigen naam uitgebracht en werk voor artiesten. Ik doe het graag beide. Mijn doel is dat wereldberoemde artiesten aan mijn album meewerken in plaats van andersom: Nicky Romero featuring Lady Gaga bijvoorbeeld. Ik zal niet stoppen voordat dat gebeurt. En ik heb nog wat jaren voor de boeg, dus het moet lukken.''

Door: BuzzE
  • Deel:
  • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Eerdere berichten

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview

Jett Rebel

Zanger Jett Rebel ziet parallellen tussen het leven van een muzikant en dat van een superheld. "Op het podium kan ik mezelf een alter ego aanmeten", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Gerard Joling

In de videoclip bij de single Ik Proost Met Jou van Gerard Joling speelt een homoseksueel stel de hoofdrol. De zanger is naar eigen zeggen niet bang voor de reacties erop.

Lees het interview

Jethro Tull

De Schotse zanger en fluitist Ian Anderson heeft besloten definitief een punt achter zijn band Jethro Tull te zetten, om de aandacht te vestigen op zijn solocarrière.

Lees verder