Ed Sheeran laat liedjes los op Lowlandsmenigte

BIDDINGHUIZEN - De eerste snikhete dag van Lowlands 2012 gaat sterk van start met de rockbands Go Back To The Zoo en The Gaslight Anthem, alsmede zanger Ed Sheeran.

Go Back To The Zoo bracht dit jaar zijn tweede plaat uit, getiteld Shake A Wave. Op dit openingsoptreden van de Alphatent laat de band uiteraard veel nieuw materiaal horen. Het zijn echter de oude hits als Electric, I’m The Night (See You Later) en Beam Me Up die door het publiek het best ontvangen worden.

De Alphatent blijkt de perfecte plek om een band als Go Back To The Zoo te zien. De sfeer is goed, nummer voor nummer wordt luidkeels meegezongen en interactie met het publiek verloopt zeer soepel. We zijn getuige van een carrièrepiek van deze heren, maar de vraag is nu wat hun volgende stap zal zijn.

Ed Sheeran

Hij was misschien wel dé ontdekking van verleden jaar, maar toch is de roodharige singer-songwriter Ed Sheeran op de eerste Lowlandsdag verantwoordelijk voor het middagmatinee. Sheeran laat horen de liedjes van zijn goed verkopende debuutalbum + prima voor een grote menigte te kunnen vertolken.

Hij hinkt daarbij op twee gedachtes. Enerzijds is hij het eigenwijze en eigentijdse schoffie dat hiphop omarmt in zijn composities (de diepe beats zorgen voor storing op de schermen naast het podium) en anderzijds de introverte, conventionele liedsmit, gevangen in de tijd en gehuld in een oranje T-shirt. Het past hem allemaal.

The Gaslight Anthem

De uit New Jersey afkomstige rockband The Gaslight Anthem bracht deze zomer het nieuwe studioalbum Handwritten uit, de opvolger van het in 2010 verschenen American Slang. Live is The Gaslight Anthem nog altijd een solide band, die een uur goed weet te vullen met uitstekende rocknummers en een cover van House Of The Rising Sun.

Echter, alles aan deze Amerikaanse band is heel erg gewoontjes. Precies wat de band overigens wil uitstralen; blue-collar, working class, ordinary Joe’s die fan zijn van Tom Petty en Bruce Springsteen. Het enthousiasme, de energie, noch het vakmanschap van die grootheden wordt geëvenaard, maar met de overtuiging zit het in elk geval goed.


Lees alles over Lowlands op onze special

Bekijk de lezersfoto's op NUfoto

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie