Zijlstra met artiestenbandje op Lowlands

AMSTERDAM - Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra is dit jaar uitgenodigd op het festival Lowlands.

Haalde Zijlstra vorig jaar nog de woede van Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg op de hals, nu is hij met een artiestenbandje op het festival.

Dat zegt Van Eerdenburg in een interview met Nieuwe Revu. Lowlands had aanvankelijk premier Mark Rutte uitgenodigd voor de verkiezingsspecial, die dit jaar plaatsvindt. Maar Rutte kon niet en suggereerde Zijlstra uit te nodigen.

"Dat hebben we gedaan", aldus Van Eerdenburg. "Ik denk wel dat hij komt. Hij heeft nu een andere rol, hij krijgt een artiestenbandje om zijn pols, haha."

Bezuinigingen

Van Eerdenburg liet zich vorig jaar fel uit tegen de bezuinigingen op cultuur en de btw-verhoging die Zijlstra doorvoerde. "(Zijlstra, red.) kapt de research and development-afdeling weg en behoudt alles wat zich al bewezen heeft", zegt de directeur deze week in Nieuwe Revu. Hij noemt de maatregelen "geen beleid". "Dat is hakken met de botte bijl."

PVV-Kamerlid Geert Wilders was ook uitgenodigd voor de verkiezingsspecial, maar wilde niet komen, volgens Van Eerdenburg. "Hij is onderdeel van de verkiezingen, of ik dat nu leuk vind of niet", zegt de Lowlandsdirecteur erover. "Ik nodig niet alleen mensen uit met wie ik het eens ben."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie