Lenny Kravitz vlamt in Ahoy

Laatste update:  18 oktober 2011 07:01 info

ROTTERDAM - Eerder dit jaar bracht Lenny Kravitz een album uit dat erg op funk geënt is, maar in Ahoy, Rotterdam laat hij zien dat hij toch vooral een rocker in hart en nieren is. En wat voor eentje.

NU.nl/Harold Versteeg

Al vanaf de eerste noot - van het nieuwe nummer Come On Get It - is het duidelijk dat Lenny Kravitz er zin in heeft. Hij voelt zich overduidelijk thuis in Ahoy. Dat laat hij dan ook meermalen aan het enthousiaste publiek weten. "The Dutch never let me down", glundert Kravitz.

Nu heeft Lenny Kravitz de Nederlanders de laatste jaren wel soms een beetje teleurgesteld met zijn platen, want het niveau van begin jaren negentig haalde hij nergens meer. Al bevat zijn meest recente plaat Black And White America beslist enkele fijne momenten.

Live was het niveau van Kravitz toch altijd wat constanter en dat is ook duidelijk zijn belangrijkste uitlaatklep. Kravitz vlamt op het podium en legt zijn ziel en zaligheid in zijn performance. Met zijn grote zonnebril en hippe outfit is hij bovendien nog altijd de coolste muzikant op aarde.

Pepermunt

De setlist van vanavond draagt daar zeker aan bij, met rockklassiekers als Always On The Run, American Woman, Mr. Cab Driver en de recente hit Stand (You're Gonna Run). Luchtgitaar paraat, rolletje pepermunt in de broek en gaan.

Op andere momenten toont Kravitz zich een gepassioneerde soulzanger, op prachtnummers als Stand By My Woman en It Ain't Over 'Til It's Over. De blazerssectie is een absolute aanwinst; soms zacht en teder, dan weer venijnig en fel - net als Kravitz zelf.

Plezier

Vooral de liefhebbers van het oude werk kunnen hun hart ophalen, met relatief minder bekende singles als Rock & Roll Is Dead en Fields Of Joy. Het zijn zomaar twee hoogtepunten uit een toch al sublieme show. Het plezier dat Kravitz heeft met zijn medemuzikanten is aanstekelijk.

Als Lenny Kravitz de sfeer en de attitude van zijn liveshows weet te vangen op zijn volgende album, dan wordt het gegarandeerd weer net zo goed als Mama Said of Are You Gonna Go My Way. Zelfs al ben je zijn laffe popballads nu wel moe, na zo'n weergaloos concert zet je met plezier weer een cd'tje van hem op.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Gorillaz

Zanger Damon Albarn zegt dat hij onder andere overweegt om een nieuw album van Gorillaz te gaan maken.

Lees verder

Mr. Probz

Mr. Probz kon zich vroeger enorm opwinden om negatieve reacties op zijn muziek, maar legt die tegenwoordig naast zich neer.

Lees het interview

Clean Bandit

Clean Bandit en Jess Glynne lanceerden maandag de nieuwe videoclip van Real Love.

Bekijk video

Afrojack

Na een succesvolle show in de HMH afgelopen jaar staat Afrojack dit Amsterdam Dance Event in de veel grotere Ziggo Dome. Daar zorgt hij voor een feest waar Nederland trots op kan zijn.

Lees de recensie

Martin Garrix

De jonge Nederlandse dj Martin Garrix wil in 2015 minder optreden na twee stormachtige jaren. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview