Lenny Kravitz vlamt in Ahoy

Laatste update:  18 oktober 2011 07:01 info

ROTTERDAM - Eerder dit jaar bracht Lenny Kravitz een album uit dat erg op funk geënt is, maar in Ahoy, Rotterdam laat hij zien dat hij toch vooral een rocker in hart en nieren is. En wat voor eentje.

NU.nl/Harold Versteeg

Al vanaf de eerste noot - van het nieuwe nummer Come On Get It - is het duidelijk dat Lenny Kravitz er zin in heeft. Hij voelt zich overduidelijk thuis in Ahoy. Dat laat hij dan ook meermalen aan het enthousiaste publiek weten. "The Dutch never let me down", glundert Kravitz.

Nu heeft Lenny Kravitz de Nederlanders de laatste jaren wel soms een beetje teleurgesteld met zijn platen, want het niveau van begin jaren negentig haalde hij nergens meer. Al bevat zijn meest recente plaat Black And White America beslist enkele fijne momenten.

Live was het niveau van Kravitz toch altijd wat constanter en dat is ook duidelijk zijn belangrijkste uitlaatklep. Kravitz vlamt op het podium en legt zijn ziel en zaligheid in zijn performance. Met zijn grote zonnebril en hippe outfit is hij bovendien nog altijd de coolste muzikant op aarde.

Pepermunt

De setlist van vanavond draagt daar zeker aan bij, met rockklassiekers als Always On The Run, American Woman, Mr. Cab Driver en de recente hit Stand (You're Gonna Run). Luchtgitaar paraat, rolletje pepermunt in de broek en gaan.

Op andere momenten toont Kravitz zich een gepassioneerde soulzanger, op prachtnummers als Stand By My Woman en It Ain't Over 'Til It's Over. De blazerssectie is een absolute aanwinst; soms zacht en teder, dan weer venijnig en fel - net als Kravitz zelf.

Plezier

Vooral de liefhebbers van het oude werk kunnen hun hart ophalen, met relatief minder bekende singles als Rock & Roll Is Dead en Fields Of Joy. Het zijn zomaar twee hoogtepunten uit een toch al sublieme show. Het plezier dat Kravitz heeft met zijn medemuzikanten is aanstekelijk.

Als Lenny Kravitz de sfeer en de attitude van zijn liveshows weet te vangen op zijn volgende album, dan wordt het gegarandeerd weer net zo goed als Mama Said of Are You Gonna Go My Way. Zelfs al ben je zijn laffe popballads nu wel moe, na zo'n weergaloos concert zet je met plezier weer een cd'tje van hem op.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Paaspop 2014

Paaspop 2014

Op het meerdaagse Paaspop was er volop muzikaal vermaak voor een breed publiek, van de meezingers van Kaiser Chiefs tot de carnavalskrakers van André van Duin.

Verslag van zaterdag
Verslag van zondag

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview

Jett Rebel

Zanger Jett Rebel ziet parallellen tussen het leven van een muzikant en dat van een superheld. "Op het podium kan ik mezelf een alter ego aanmeten", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview