Adele scoort tweede Amerikaanse nummer 1-hit

Laatste update:  7 september 2011 23:20 info

AMSTERDAM – Dankzij haar optreden tijdens de MTV Video Music Awards vorige week, stijgt Adele’s huidige single Someone Like You van nummer 19 naar nummer 1 in de Billboard Hot 100. Dit met bijna twee keer zoveel verkopen als een week eerder.

Foto:  Wenn.com

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard, dat wekelijks de hitlijst publiceert.

Het is Adele’s tweede Amerikaanse nummer 1-hit na Rolling In The Deep. Nielsen SoundScan rapporteerde verleden week maarliefst 275.000 downloads van het nummer. In de lijst van meest gedownloade nummers staat de ballad dan ook op de eerste plek.

In de week na Adele’s uitvoering bij de MTV Video Music Awards werd Someone Like You 59 procent meer op de Amerikaanse radio gedraaid dan in de week ervoor. Van het album 21 zijn er inmiddels 3,3 miljoen verkocht in de VS.

Tussentijds

In eigen land lijkt de impact van de awarduitreiking van MTV ook invloed te hebben op de hitlijsten. In de tussentijdse lijst van de Britse Top 40 (midweek) stijgt de single dertien plekken, naar nummer 14. Het album gaat ook weer omhoog, naar nummer 2.

Tot dusver heeft Adele in Groot-Brittannië maarliefst drie miljoen exemplaren van 21 verkocht. Dat is in zoverre uniek dat geen enkele artiest ooit het voor elkaar kreeg om binnen een kalenderjaar zoveel exemplaren van een album te verkopen in dat land. Zelfs The Beatles en Michael Jackson niet.

Solozangeres

Ook is 21 hard op weg om het best verkochte album van een Britse solozangeres te worden in Adele’s thuisland. Leona Lewis en Amy Winehouse zijn de enige zangeressen die meer exemplaren verkochten van een enkele titel. Zoals het er nu naar uitziet, gaat Adele dat record voor het einde van dit jaar verbreken.

Dinsdagavond greep Adele langs de prestigieuze Mercury Music Prize. Haar optreden daar kon geen doorgang vinden, vanwege een stevige verkoudheid en luchtweginfectie. Om die reden moest ze zondag en maandag ook al optredens afzeggen. Inmiddels zijn daar nog twee shows aan toegevoegd.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview

Jett Rebel

Zanger Jett Rebel ziet parallellen tussen het leven van een muzikant en dat van een superheld. "Op het podium kan ik mezelf een alter ego aanmeten", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Gerard Joling

In de videoclip bij de single Ik Proost Met Jou van Gerard Joling speelt een homoseksueel stel de hoofdrol. De zanger is naar eigen zeggen niet bang voor de reacties erop.

Lees het interview

Jethro Tull

De Schotse zanger en fluitist Ian Anderson heeft besloten definitief een punt achter zijn band Jethro Tull te zetten, om de aandacht te vestigen op zijn solocarrière.

Lees verder