Nederlands publiek uitdaging voor Markus Schulz

Laatste update:  4 februari 2011 09:11 info

AMSTERDAM - Markus Schulz draagt zijn Nederlandse fans een warm hart toe, maar vindt het moeilijk ze tevreden te stellen. De Duitse trance-dj, die vrijdag een nieuw album uitbrengt, doet daarom extra zijn best voor de Hollanders.

Foto:  Getty Images

"Het publiek is loyaal en goed, maar heeft ook veel verstand van trance", vertelt Schulz. "Daardoor is het moeilijker om ze te verrassen."

De Duitser ziet het echter als een uitdaging. "Het houdt je scherp." Nederland heeft met Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten enkele wereldberoemde trance-dj's.

Schulz heeft goede herinneringen aan zijn optredens in Nederland. "Vorig jaar stond ik bij Trance Energy op het hoofdpodium. Op een gegeven moment moesten ze mensen de toegang ontzeggen omdat de zaal te vol was", vertelt de dj.

"Dat was sinds een optreden van Tiësto, een paar jaar eerder, niet meer gebeurd. Zover ik kon kijken, zag ik alleen maar mensen. Dat was fantastisch."

Dramatische trance

Schulz, die zijn stijl omschrijft als 'dramatische trance', brengt vrijdag de plaat Prague uit. "Elk jaar draag ik een album op aan een plaats die voor mij speciaal is", laat hij weten. "Een paar jaar geleden heb ik het anthem gemaakt voor het feest Transmission, dus ik had Praag al een paar jaar in mijn hoofd."

De dj stelt dat de stad te herkennen is op zijn nieuwe album. "Ik speel in Praag in grote zalen, zoals de O2 Arena. De muziek op mijn album is dan ook geschikt voor grote clubs."

Schulz wijdde eerder een album aan Amsterdam. "Het was een van de eerste steden in de wereld die me omhelsde. Dat was heel speciaal", vindt de muzikant. "Voor Amsterdam heb ik een eclectische cd gemaakt."

De 36-jarige dj zit sinds 2005 bij Armada Music, het platenlabel dat mede is opgericht door Armin van Buuren. De Nederlander werd de afgelopen vier jaar door het Britse blad DJ Mag op de eerste plaats gezet van beste dj's ter wereld.

"We zijn al bevriend sinds 1999", vertelt Schulz. "Armin en ik zijn in de tussentijd enorm gegroeid. Ik ben erg trots op hem."

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Paul de Munnik

Nog voor zijn jarenlange samenwerking met Thomas Acda definitief afgelopen is, heeft Paul de Munnik al een tour gepland staan. In Paradiso beleeft de show zijn vuurdoop.

Lees de recensie

Taylor Swift

De nieuwe single van Taylor Swift, Shake It Off, komt deze week op nummer 1 binnen in de Amerikaanse hitlijst.

Lees verder

Borriquito

De Spaanse rumbamuzikant en zanger Peret is op 79-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Hij scoorde een wereldhit met Borriquito.

Lees verder

Lyrisch

Kate Bush bedankte haar fans voor hun warme en positieve reactie nadat ze voor het eerst in 35 jaar een concert gaf.

Lees meer