Nederlands publiek uitdaging voor Markus Schulz

Laatste update:  4 februari 2011 09:11 info

AMSTERDAM - Markus Schulz draagt zijn Nederlandse fans een warm hart toe, maar vindt het moeilijk ze tevreden te stellen. De Duitse trance-dj, die vrijdag een nieuw album uitbrengt, doet daarom extra zijn best voor de Hollanders.

Foto:  Getty Images

"Het publiek is loyaal en goed, maar heeft ook veel verstand van trance", vertelt Schulz. "Daardoor is het moeilijker om ze te verrassen."

De Duitser ziet het echter als een uitdaging. "Het houdt je scherp." Nederland heeft met Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten enkele wereldberoemde trance-dj's.

Schulz heeft goede herinneringen aan zijn optredens in Nederland. "Vorig jaar stond ik bij Trance Energy op het hoofdpodium. Op een gegeven moment moesten ze mensen de toegang ontzeggen omdat de zaal te vol was", vertelt de dj.

"Dat was sinds een optreden van Tiësto, een paar jaar eerder, niet meer gebeurd. Zover ik kon kijken, zag ik alleen maar mensen. Dat was fantastisch."

Dramatische trance

Schulz, die zijn stijl omschrijft als 'dramatische trance', brengt vrijdag de plaat Prague uit. "Elk jaar draag ik een album op aan een plaats die voor mij speciaal is", laat hij weten. "Een paar jaar geleden heb ik het anthem gemaakt voor het feest Transmission, dus ik had Praag al een paar jaar in mijn hoofd."

De dj stelt dat de stad te herkennen is op zijn nieuwe album. "Ik speel in Praag in grote zalen, zoals de O2 Arena. De muziek op mijn album is dan ook geschikt voor grote clubs."

Schulz wijdde eerder een album aan Amsterdam. "Het was een van de eerste steden in de wereld die me omhelsde. Dat was heel speciaal", vindt de muzikant. "Voor Amsterdam heb ik een eclectische cd gemaakt."

De 36-jarige dj zit sinds 2005 bij Armada Music, het platenlabel dat mede is opgericht door Armin van Buuren. De Nederlander werd de afgelopen vier jaar door het Britse blad DJ Mag op de eerste plaats gezet van beste dj's ter wereld.

"We zijn al bevriend sinds 1999", vertelt Schulz. "Armin en ik zijn in de tussentijd enorm gegroeid. Ik ben erg trots op hem."

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview