Bobby Farrell (61) overleden

Laatste update:  10 januari 2011 12:23 info

SINT PETERSBURG - Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M. is donderdagochtend op 61-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Sint Petersburg overleden. Dat heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt.

Getty Images

De doodsoorzaak is nog onbekend. Farrell, die in Nederland woonde, heeft woensdagavond nog opgetreden met zijn band en zou donderdag naar Italië afreizen.

Bobby Farrell (61) was zanger, danser en dj. Hij voegde zich in 1976 bij de Duitse groep Boney M. die verder bestond uit drie zangeressen.

De band had hits als Sunny, Ma Baker, Rivers of Babylon en Hooray! Hooray! It’s a holi-holiday! De discogroep scoorde in Nederland vier nummer 1-hits en verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen.

Zangstem

Farrell was overigens zelf niet te horen op de platen van Boney M. De mannelijke zangstem was die van de producer van de groep Frank Farian.

Farrell viel op in de groep door zijn opmerkelijke dansstijl. Hij verliet de band in 1982 en keerde weer terug in 1985. In 1986 viel Boney M. uit elkaar om twee jaar later weer bij elkaar te komen.

Toch viel in 1989 definitief het doek voor Boney M. Farrell trad sinds 1992 op met een eigen groep: Boney M. featuring Bobby Farrell. In 2006 trad hij twee keer op met De Toppers tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

Fotomodel

Farrell begon twee jaar geleden met een nieuwe wereldtournee, maar bleef in Nederland wonen. Hij was getrouwd met een voormalig Joegoslavisch fotomodel. Met haar kreeg hij twee kinderen.

In 1994 werd hij door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf omdat hij zijn vrouw had overgoten met benzine en had gedreigd haar in brand te steken. Een vriendin van de vrouw wist dit op het nippertje te voorkomen.

Farrell en zijn echtgenote hadden ruzie over de eigendomsrechten van de naam Boney M. Het stel scheidde later dat jaar.

Reclamespot

Hoewel de discogroep succesvol was, hield Farrell weinig geld over aan zijn carrière. In 2005 maakte hij hierover een reclamespot voor een verzekeringsmaatschappij op het nummer Daddy Cool .

Bekijk clip Daddy Cool  van Boney M.

Volg reacties op Twitter via NUlive.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Garrix & Aoki

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

Lees het interview

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview