Caro Emerald verbreekt record Michael Jackson

Laatste update:  20 augustus 2010 15:15 info

AMSTERDAM - Caro Emerald heeft een legendarisch record gevestigd. De Nederlandse zangeres heeft vrijdag het record van langst genoteerde nummer 1-album aller tijden verbroken.

Foto:  ANP

Zij verslaat hiermee het eerdere record van het album Thriller van Michael Jackson in de Nederlandse Album Top 100. Dat heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst GfK vrijdag bekendgemaakt.

Haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor staat sinds vrijdagmiddag 27 weken op nummer 1. Thriller stond 26 weken in de Nederlandse Album Top 100.

Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, waar onder meer de hits Back it up en A Night Like This op staan, kwam op 29 januari uit en heeft inmiddels drie keer de platina status bereikt. Er zijn ruim 150.000 stuks van het album over de toonbank gegaan.

Positie

In maart schreef de Amsterdamse al muziekgeschiedenis door acht weken onafgebroken bovenaan de albumlijst te hebben gestaan met de plaat. Volgens GfK wist nooit eerder een artiest, nationaal of internationaal, die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum.

Emerald timmert ook druk aan de weg in het buitenland. Haar debuutalbum is inmiddels uit in Frankrijk en Duitsland en ligt binnenkort ook in Engeland in de winkel.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Record Store Day

Ieder jaar worden op Record Store Day de platenbakken weer gevuld met eenmalige vinyluitgaves vol oud of nooit uitgebracht werk van diverse artiesten. NU.nl soms de vijf meest interessante releases op.

Lees verder

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview

Jett Rebel

Zanger Jett Rebel ziet parallellen tussen het leven van een muzikant en dat van een superheld. "Op het podium kan ik mezelf een alter ego aanmeten", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview