Caro Emerald verbreekt record Michael Jackson

Laatste update:  20 augustus 2010 15:15 info

AMSTERDAM - Caro Emerald heeft een legendarisch record gevestigd. De Nederlandse zangeres heeft vrijdag het record van langst genoteerde nummer 1-album aller tijden verbroken.

Foto:  ANP

Zij verslaat hiermee het eerdere record van het album Thriller van Michael Jackson in de Nederlandse Album Top 100. Dat heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst GfK vrijdag bekendgemaakt.

Haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor staat sinds vrijdagmiddag 27 weken op nummer 1. Thriller stond 26 weken in de Nederlandse Album Top 100.

Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, waar onder meer de hits Back it up en A Night Like This op staan, kwam op 29 januari uit en heeft inmiddels drie keer de platina status bereikt. Er zijn ruim 150.000 stuks van het album over de toonbank gegaan.

Positie

In maart schreef de Amsterdamse al muziekgeschiedenis door acht weken onafgebroken bovenaan de albumlijst te hebben gestaan met de plaat. Volgens GfK wist nooit eerder een artiest, nationaal of internationaal, die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum.

Emerald timmert ook druk aan de weg in het buitenland. Haar debuutalbum is inmiddels uit in Frankrijk en Duitsland en ligt binnenkort ook in Engeland in de winkel.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Bunny Wailer

Reggae-artiestBunny Wailer heeft na meer dan veertig jaar nog altijd een onwaarschijnlijk grote passie voor het genre dat hij mede groot heeft gemaakt, vertelt hij aan NU.nl.

Lees het interview

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Garrix & Aoki

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

Lees het interview

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview