Caro Emerald verbreekt record Michael Jackson

Laatste update:  20 augustus 2010 15:15 info

AMSTERDAM - Caro Emerald heeft een legendarisch record gevestigd. De Nederlandse zangeres heeft vrijdag het record van langst genoteerde nummer 1-album aller tijden verbroken.

Foto:  ANP

Zij verslaat hiermee het eerdere record van het album Thriller van Michael Jackson in de Nederlandse Album Top 100. Dat heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst GfK vrijdag bekendgemaakt.

Haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor staat sinds vrijdagmiddag 27 weken op nummer 1. Thriller stond 26 weken in de Nederlandse Album Top 100.

Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, waar onder meer de hits Back it up en A Night Like This op staan, kwam op 29 januari uit en heeft inmiddels drie keer de platina status bereikt. Er zijn ruim 150.000 stuks van het album over de toonbank gegaan.

Positie

In maart schreef de Amsterdamse al muziekgeschiedenis door acht weken onafgebroken bovenaan de albumlijst te hebben gestaan met de plaat. Volgens GfK wist nooit eerder een artiest, nationaal of internationaal, die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum.

Emerald timmert ook druk aan de weg in het buitenland. Haar debuutalbum is inmiddels uit in Frankrijk en Duitsland en ligt binnenkort ook in Engeland in de winkel.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Opstandigheid

De Britse zangeres Charli XCX zegt dat de opstandigheid die Miley Cyrus in de media laat zien, vergelijkbaar is met die van punkmuziek in de jaren 70.

Lees verder

Kerst-cd

De formatie The Common Linnets heeft een liedje geschreven voor een Amerikaanse kerst-cd.

Lees verder

Awakenings

Het nieuwe Amerikaanse moederbedrijf van ID&T heeft nu ook de Nederlandse organisatie Monumental gekocht, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

Lees verder

Oliver Heldens

De Nederlandse dj Oliver Heldens scoorde eerder dit jaar een Britse nummer 1-hit met een vocale versie van een van zijn tracks. "Dat werkt beter op de radio", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht