Anouk geeft wervelende show in Gelredome

Laatste update:  29 maart 2008 11:53 info

ARNHEM - Met een spetterende versie van The Dark begint het avontuur waarin zangeres Anouk het publiek in de Arnhemse Gelredome een avond lang meeneemt. Drie nummers lang zingt ze de sterren van de hemel voordat ze het woord richt tot het publiek. Met een glimlach die de hele avond niet meer van haar gezicht verdwijnt.

ANP

Anouk is een zangeres die alle touwtjes graag zelf in handen houdt. Voorafgaand aan haar show heeft haar man Remon Stotijn het publiek met een voorprogramma in feeststemming gebracht. Maar het is Anouk zelf die het publiek tot grote hoogte weet op te zwepen. In haar betoverende zwarte outfit danst ze over het podium om daarna met het rustige Michel even gas terug te nemen.

Sacrifice

Met al haar grote hits zoals Sacrifice, Nobody's Wife, Girl en het immens populaire R U Kidding Me brengt ze het publiek in vervoering. Maar ook van haar nieuwe album, dat de aanleiding vormde voor de nieuwe concerten, doen nummers als I Don't Wanna Hurt, Make It Rain en If You Were Mine het goed in het tot de nok toe gevulde stadion.

Na een afscheidsgroet eindigt ze haar twee uur durende wervelende optreden met haar laatste single Good God. Dankbaar en moe gestreden laat ze het publiek achter in een roes.

Podiumbeest

In de afgelopen jaren heeft Anouk bewezen alle podia in Nederland tot de nok toe te kunnen vullen. Ze is een podiumbeest dat live alle studioversies weet te overtreffen.

Het verhaal van de 32-jarige Anouk begint in 1997 met het uitbrengen van haar debuutalbum Together Alone, geproduceerd door Barry Hay en George Kooymans van de Golden Earring. Hierna begint de rockchick aan een zegetocht langs festivals en podia. Dit succes wordt vervolgd door immens populaire albums als Urban Solitude en Graduated Fool.

In 2004 trouwde ze met de man van haar drie kinderen, Remon Stotijn (The Anonymous Mis /Postman) van het vroegere Postmen. Sindsdien woont het stel grotendeels in Amerika. Ze won tot nu toe zes Edisons en ontelbare TMF awards. Haar vorige album Hotel New York werd drievoudig platina en haar laatste album Who's Your Momma is hard op weg dat record te evenaren.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Opstandigheid

De Britse zangeres Charli XCX zegt dat de opstandigheid die Miley Cyrus in de media laat zien, vergelijkbaar is met die van punkmuziek in de jaren 70.

Lees verder

Kerst-cd

De formatie The Common Linnets heeft een liedje geschreven voor een Amerikaanse kerst-cd.

Lees verder

Awakenings

Het nieuwe Amerikaanse moederbedrijf van ID&T heeft nu ook de Nederlandse organisatie Monumental gekocht, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

Lees verder

Oliver Heldens

De Nederlandse dj Oliver Heldens scoorde eerder dit jaar een Britse nummer 1-hit met een vocale versie van een van zijn tracks. "Dat werkt beter op de radio", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht