Anouk geeft wervelende show in Gelredome

Laatste update:  29 maart 2008 11:53 info

ARNHEM - Met een spetterende versie van The Dark begint het avontuur waarin zangeres Anouk het publiek in de Arnhemse Gelredome een avond lang meeneemt. Drie nummers lang zingt ze de sterren van de hemel voordat ze het woord richt tot het publiek. Met een glimlach die de hele avond niet meer van haar gezicht verdwijnt.

ANP

Anouk is een zangeres die alle touwtjes graag zelf in handen houdt. Voorafgaand aan haar show heeft haar man Remon Stotijn het publiek met een voorprogramma in feeststemming gebracht. Maar het is Anouk zelf die het publiek tot grote hoogte weet op te zwepen. In haar betoverende zwarte outfit danst ze over het podium om daarna met het rustige Michel even gas terug te nemen.

Sacrifice

Met al haar grote hits zoals Sacrifice, Nobody's Wife, Girl en het immens populaire R U Kidding Me brengt ze het publiek in vervoering. Maar ook van haar nieuwe album, dat de aanleiding vormde voor de nieuwe concerten, doen nummers als I Don't Wanna Hurt, Make It Rain en If You Were Mine het goed in het tot de nok toe gevulde stadion.

Na een afscheidsgroet eindigt ze haar twee uur durende wervelende optreden met haar laatste single Good God. Dankbaar en moe gestreden laat ze het publiek achter in een roes.

Podiumbeest

In de afgelopen jaren heeft Anouk bewezen alle podia in Nederland tot de nok toe te kunnen vullen. Ze is een podiumbeest dat live alle studioversies weet te overtreffen.

Het verhaal van de 32-jarige Anouk begint in 1997 met het uitbrengen van haar debuutalbum Together Alone, geproduceerd door Barry Hay en George Kooymans van de Golden Earring. Hierna begint de rockchick aan een zegetocht langs festivals en podia. Dit succes wordt vervolgd door immens populaire albums als Urban Solitude en Graduated Fool.

In 2004 trouwde ze met de man van haar drie kinderen, Remon Stotijn (The Anonymous Mis /Postman) van het vroegere Postmen. Sindsdien woont het stel grotendeels in Amerika. Ze won tot nu toe zes Edisons en ontelbare TMF awards. Haar vorige album Hotel New York werd drievoudig platina en haar laatste album Who's Your Momma is hard op weg dat record te evenaren.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Bryan Adams

Rockzanger Bryan Adams overlaadde zijn fans in Rotterdam met hits tijdens zijn derde Unplugged-show in Nederland. Voor wie de show eerder gezien heeft, zijn er geen verrassingen meer.

Lees de recensie

Bunny Wailer

Reggae-artiestBunny Wailer heeft na meer dan veertig jaar nog altijd een onwaarschijnlijk grote passie voor het genre dat hij mede groot heeft gemaakt, vertelt hij aan NU.nl.

Lees het interview

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Garrix & Aoki

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft in zijn slaapkamer een track gemaakt met zijn Amerikaanse collega Steve Aoki. Dat bevestigen de twee aan NU.nl.

Lees het interview