Marco Borsato komt met film, album en concerten

Laatste update:  20 maart 2008 15:52 info

ZAANDAM - Marco Borsato werkt op dit moment aan een film, een album en de voorbereidingen van een nieuwe concertreeks in het Arnhemse Gelredome. Het 'drieluik' heeft de titel Wit Licht. Dat maakte de zanger en inmiddels acteur donderdag bekend.

ANP

De eerste single, Wit Licht, van het nieuwe album, zal in april verschijnen. Het album ligt in september in de winkels.

In oktober staat de zanger een nog onbekend aantal keren op het podium van het Gelredome en de film, genoemd Wit Licht, is rond kerst in de Nederlandse bioscopen te zien.

"Dit is het grootste project waar ik ooit aan heb gewerkt, en dit jaar mijn meest spannende jaar ooit. De film is mijn eerste echte stap als acteur en het album wordt mijn meest persoonlijke plaat tot nu toe", aldus Borsato.

Afrika

Het album en de bijbehorende concertreeks zijn geïnspireerd op de film Wit Licht. Jean van de Velde regisseert die rolprent, die zich afspeelt in zuidelijk Afrika. Theo van de Sande is verantwoordelijk voor het camerawerk en onder anderen Thekla Reuten maakt deel uit van de cast.

"Als een kind verdwijnt gaat een vader tot het uiterste in de hel van een burgeroorlog." Zo omschreef Borsato donderdag in het kort de essentie van de film Wit Licht.

Burgeroorlog

Borsato speelt in de speelfilm de hoofdrol van Eduard Zuiderwijk. "De rol is mij op het lijf geschreven. Deze film, over een burgeroorlog in Afrika, moet er komen, het verhaal, op waargebeurde situaties gebaseerd, moet verteld worden."

De zanger, net terug van de eerste draaiperiode in Uganda, is onder de indruk van het filmwerk. "Dit ligt zo ver af van mijn eigen 'comfortzone', dat maakt het heel spannend."

Talent

Over de drukke periode die de zanger te wachten staat zei hij: "Ik zoek altijd de rek van mijn talent, leg de lat expres hoog. Het overtreffen van het vorige project is niet het doel, maar vaak wel een gevolg. Er moet altijd uitdaging inzitten."

Ter verklaring van de titel van zijn drieluik: "Het witte licht moet altijd schijnen."

Popplaat

Voor het eerst in vier jaar brengt Borsato weer een studioplaat uit. "Het wordt een echte Nederlandse popplaat." John Ewbank, componist en tekstschrijver, beleeft op dit moment "zijn meest creatieve periode", en dat is volgens de zanger goed te horen op Wit Licht.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Christina Perri

Toen de Amerikaanse zangeres Christina Perri thuiskwam na een slopende wereldtournee, heeft ze het wekenlang moeilijk gehad. "Ik heb non-stop op de bank liggen huilen", vertelt ze aan NU.nl.

Lees het interview

Bedreigd

Drie omwonenden van het dancefestival Tomorrowland in de Belgische gemeente Boom zien af van een rechtsgang over geluidsoverlast, omdat ze bedreigd worden.

Lees verder

Hiphopmerken

Rappers maken geregeld melding van hun favoriete merken in hun teksten en uit een analyse blijkt dat Patrón en Gucci het meest genoemd worden in hiphopnummers.

Bekijk video:

Heino

De advocaat van de Duitse schlagerzanger Heino heeft aangifte gedaan tegen rapper Jan Delay, die de artiest een nazi heeft genoemd.

Lees verder

Frozen

De soundtrack van de Disney-animatiefilm The Lion King was twintig jaar lang de meest succesvolle in zijn soort in de Amerikaanse albumlijst, maar het record wordt nu verbeterd door de Disney-film Frozen.

Lees verder