Silkstone overwint 'tweedealbumsyndroom'

Laatste update:  4 maart 2008 15:14 info

AMSTERDAM - Een van de grootste popclichés is het 'tweedealbumsyndroom', waarmee vrijwel elke band te maken krijgt. Zo ook de Haarlemse rockformatie Silkstone, die vier jaar na het verschijnen van het debuutalbum 'For a reason' onlangs met de tweede cd 'Here in your world' op de proppen kwam.

Foto:  ANP

"Het begrip is op ons van toepassing", legt zanger Niels Geusebroek uit. "We hebben het onszelf heel erg moeilijk gemaakt."

Silkstone verkende voor hun langverwachte tweede album verschillende muziekstijlen. "We hebben zelfs funk, blues en jazz gespeeld om uiteindelijk terug te komen bij wat we graag doen en waar we goed in zijn: poprockliedjes", zegt Geusebroek.

Winehouse

De plaat werd deels in Londen en deels in Nederland opgenomen met de producers Paul Simm en Sam Frank. Simm werkte eerder met de met vijf Grammy's bekroonde Amy Winehouse aan haar album 'Back to Black'.

De Britse meidenband Sugababes huurde de producent in voor hun debuutalbum 'One touch'. Frank werkte eerder samen met succesvolle artiesten als John Legend, Jamie Cullum en JC Chasez.

Gespannen

Hoewel Silkstone zeer gespannen was over de ontvangst van de nieuwe plaat, lijkt die het 'tweedealbumsyndroom' te hebben overwonnen.

'Here in your world' debuteerde in de Album Top 100 op nummer 36, zeven plaatsen hoger dan het voorgaande album uit 2003. De gelijknamige single staat momenteel in de Single Top 100 op plek twintig.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Opstandigheid

De Britse zangeres Charli XCX zegt dat de opstandigheid die Miley Cyrus in de media laat zien, vergelijkbaar is met die van punkmuziek in de jaren 70.

Lees verder

Kerst-cd

De formatie The Common Linnets heeft een liedje geschreven voor een Amerikaanse kerst-cd.

Lees verder

Awakenings

Het nieuwe Amerikaanse moederbedrijf van ID&T heeft nu ook de Nederlandse organisatie Monumental gekocht, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

Lees verder

Oliver Heldens

De Nederlandse dj Oliver Heldens scoorde eerder dit jaar een Britse nummer 1-hit met een vocale versie van een van zijn tracks. "Dat werkt beter op de radio", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht