Galaxy S8: Alle geruchten over Samsungs comebacktelefoon

Samsung presenteert de Galaxy S8 op 29 maart. Het moet de revanche worden na het fiasco rond ontploftelefoon Galaxy Note 7.

1. Geen fysieke thuisknop

Samsung zou voor de Galaxy S8 overwegen om die geen fysieke thuisknop meer te geven. De knop zou achter glas of mogelijk zelfs helemaal achter het scherm moeten komen. Mogelijk wordt de vingerafdruk optisch gescand, met een sensor in het scherm. De S8 zou de eerste smartphone zijn die dit kan.

2. Alleen met gebogen randen

De Galaxy S6 en Galaxy S7 gingen beiden vergezeld van een Edge-versie met gebogen randen. Voor de Galaxy S8 zou Samsung af willen stappen van dat idee en alleen een variant met gebogen randen uit willen brengen. Mogelijk is het scherm zelfs aan alle vier de kanten gebogen, in plaats van alleen de zijkanten.

3. Randloos scherm

Het scherm van de Galaxy S8 zou de gehele voorkant van de telefoon gaan beslaan, zonder de kenmerkende randen aan weerszijden van het scherm. Het display zou 4K-beelden kunnen tonen en het toestel moet 6 GB aan werkgeheugen krijgen. Een gelekte video bevesitgt de zeer dunne schermranden.

4. Normaal én groot formaat

Samsung zou de S8 niet alleen in normaal formaat uitbrengen, maar ook een grotere versie maken. Zo wordt het toestel aantrekkelijker voor klanten van de teruggeroepen Note 7. Het nieuwe vlaggenschip zou verschijnen met schermgroottes van 5,7 en 6,2 inch.

Dat is relatief groot, maar door het gebrek aan schermranden moet de smartphone niet veel groter aanvoelen dan voorheen.

5. Slimme assistent

In navolging van concurrenten als Apple en Google, zou Samsung aan een slimme digitale assistent werken. Daarvoor nam de Zuid-Koreaanse technologiereus startup Viv Labs over. Dat bedrijf werd opgericht door de bedenkers van Siri, de slimme assistent van Apple. Samsung meldde destijds dat het de virtuele assistent in de tweede helft van 2017 in nieuwe toestellen wilde implementeren, maar mogelijk gebeurt dat al iets eerder.

Naast aan het nieuwe vlaggenschip, moet de slimme assistent worden toegevoegd aan meer elektronische producten van Samsung zoals koelkasten. Samsung zou kiezen voor de naam Bixby.

6. High-end speakers

Samsung nam in november 2016 auto-onderdelenmaker Harman over. Harman maakt echter ook goed aangeschreven audio-apparatuur voor in huis. Volgens de geruchten zou de volgende stap de Galaxy S8 zijn. Daar zouden high-end speakers van Harman in gebouwd worden.

7. Maart of april?

Samsung heeft bevestigd dat de S8 niet zal verschijnen op het Mobile World Congress in februari, waar de nieuwste telg in de S-reeks doorgaans verschijnt. Als mogelijke aankondigingsdata zijn onder meer 29 maart en 18 april genoemd.

Lees meer over:
Tip de redactie