Galaxy S8: Alle geruchten over Samsungs comebacktelefoon

Samsung zal naar verwachting in februari 2017 op het Mobile World Congress de Galaxy S8 presenteren. Het moet de revanche worden na het fiasco rond ontploftelefoon Galaxy Note 7.

1. Hij komt zeker

Dat de Galaxy S8 gaat komen zal voor niemand een verrassing zijn, maar doorgaans houdt Samsung zijn kaken wel op elkaar totdat er een officiële aankondiging is. Ditmaal lijkt dat anders: Zuid-Koreaanse klanten die hun Galaxy Note 7 in wilden ruilen, kregen te horen dat zij die ook in kunnen ruilen voor de toekomstige Galaxy S8.

2. Geen fysieke thuisknop

Samsung zou voor de Galaxy S8 overwegen om die geen fysieke thuisknop meer te geven. De knop zou achter glas of mogelijk zelfs helemaal achter het scherm moeten komen. Mogelijk wordt de vingerafdruk optisch gescand, met een sensor in het scherm. De S8 zou de eerste smartphone zijn die dit kan.

3. Alleen met gebogen randen

De Galaxy S6 en Galaxy S7 gingen beiden vergezeld van een Edge-versie met gebogen randen. Voor de Galaxy S8 zou Samsung af willen stappen van dat idee en alleen een variant met gebogen randen uit willen brengen. Mogelijk is het scherm zelfs aan alle vier de kanten gebogen, in plaats van alleen de zijkanten.

4. Nog maar één vlaggenschip?

De laatste jaren bracht Samsung steevast twee vlaggenschipmodellen per jaar uit: een Galaxy S-model in het voorjaar en een groter Galaxy Note-model in het najaar. Door het fiasco met de Galaxy Note 7, zou Samsung daar volgens Koreaanse bronnen in 2017 vanaf willen stappen en alleen een Galaxy S-model uit willen brengen

Mogelijk klopt dit echter toch niet; bij het aankondigen van het vervangingsprogramma voor de Note 7 werd ook al gesproken over een Note 8.

Volgens het Koreaanse The Investor komt de S8 mogelijk in twee formaten uit: 5,7 en 6,2 inch, om het gemis van de Note 7 op te vangen. Die schermformaten zouden beide zo relatief groot zijn omdat Samsung zeer dunne schermranden zou gebruiken.

5. 4K-scherm

Het scherm van de Galaxy S8 zou een diagonaal van 5,5 inch krijgen en 4K-beelden kunnen tonen. Ook zou de smartphone 6 GB aan werkgeheugen meekrijgen.

De hogere resolutie zal vermoedelijk een behoorlijke wissel trekken op de accu. De Xperia Z5 Premium van Sony, de eerste smartphone met 4K-resolutie, voorkwam dit door alleen over te schakelen op 4K-resolutie bij het afspelen van ultra hd-video's. Op andere momenten werd een lagere resolutie gehanteerd.

6. Slimme assistent

In navolging van concurrenten als Apple en Google, zou Samsung aan een slimme digitale assistent werken. Daarvoor nam de Zuid-Koreaanse technologiereus startup Viv Labs over. Dat bedrijf werd opgericht door de bedenkers van Siri, de slimme assistent van Apple. Samsung meldde destijds dat het de virtuele assistent in de tweede helft van 2017 in nieuwe toestellen wilde implementeren. 

Naast aan het nieuwe vlaggenschip, moet de slimme assistent worden toegevoegd aan meer elektronische producten van Samsung zoals koelkasten.

7. Normaal én groot formaat

Samsung zou de S8 niet alleen in normaal formaat uitbrengen, maar ook een grotere versie maken. Zo wordt het toestel aantrekkelijker voor klanten van de teruggeroepen Note 7. Het nieuwe vlaggenschip zou verschijnen met schermgroottes van 5,7 en 6,2 inch.

Lees meer over:
Tip de redactie