Shell en NAM gaan facturen kleine leveranciers sneller betalen

Het aantal bedrijven dat afspreken hun kleinste leveranciers voortaan binnen dertig dagen te gaan betalen, loopt verder op. Shell en de NAM, maar ook ProRail, Wereldhave en de gemeente Rotterdam, hebben zich bij het initiatief Betaalme.nu aangesloten.

Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun geld voor geleverde goederen en diensten. Daardoor kunnen deze leveranciers soms in financiële problemen komen.

Betaalme.nu moet het mogelijk maken dat minstens een kwart van de mkb-bedrijven in Nederland het geld van facturen sneller binnenkrijgt.

"Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers", zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Tijdige betaling stimuleert volgens de bewindsman de economie.

Eerder al sloten partijen als PostNL, Philips en Achmea zich aan bij Betaalme.nu. Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november vorig jaar de eerste bedrijven die met de toezegging naar buiten traden. 

Het streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet en de kortere betalingstermijn in zijn voorwaarden opneemt.

Lees meer over:

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

DBA

DBA
Dit moeten zzp'ers weten over de vervanger van de VAR.
Tip de redactie