Vrouw krijgt 10.000 dollar na ongewenste Windows 10-update

Microsoft heeft een Amerikaanse vrouw een schadevergoeding van 10.000 dollar betaald, omdat ongevraagd Windows 10 werd geïnstalleerd op haar computer.

Dat meldt de Seattle Times. De vrouw uit Californië klaagde Microsoft aan toen haar computer na de update traag en onstabiel werd, een probleem waar de klantenservice van het bedrijf volgens haar niets aan kon doen.

Microsoft ontkent schuld en zegt geen beroepsprocedure te hebben gestart om te bezuinigen op juridische kosten.

Windows 10 is een gratis upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8. Veel gebruikers zijn kritisch op de "aggressieve" manier waarop Microsoft de update aanbiedt in de oudere besturingssystemen.

Onlangs voerde het bedrijf zelfs een updatescherm in waarbij een klik op het kruisje, dat normaal wordt gebruikt om een venster af te sluiten, werd gezien als toestemming om de update te installeren.

29 juli

"Ik had nog nooit gehoord van Windows 10", zegt aanklaagster Teri Goldstein. "Niemand heeft me ooit gevraagd om te updaten."

Volgens Microsoft zijn de meeste gebruikers beter af met Windows 10, onder meer omdat het nieuwe systeem beter is beveiligd.

Bij de verschijning van Windows 10 zei Microsoft dat het besturingssysteem een jaar lang zou worden aangeboden als gratis update. Die periode eindigt op 29 juli. Vermoedelijk zullen de updateschermen voor gebruikers van oudere besturingssystemen dan weer verdwijnen.

Lees meer over:

Week van NUtech

Week van NUtech
Iedere week bespreken we het belangrijkste technieuws in podcastvorm.

Beste apps

Beste apps
Op zoek naar de beste app voor je telefoon of tablet? We zetten ze elke week voor je op een rij.

Reviews

Reviews
Weten of de nieuwste gadgets het kopen waard zijn? Lees eerst de reviews van NUtech!
Tip de redactie