Gepubliceerd: 
Laatste update: 
2 januari 2014 17:23
2 januari 2014 18:55

Gebruik Uitzending Gemist groeit met 10 procent

In 2013 zijn 10 procent meer video's op Uitzending Gemist bekeken dan in 2012. Er keken vooral meer mensen via de apps voor Android en iOS.

Foto:  ANP

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wijt de groei aan de mogelijkheid om in de apps live naar de drie publieke tv-zenders te kijken. Die functie werd in september 2013 toegevoegd, ook kan in de app naar zeven publieke radiozenders worden geluisterd.

Uitzending Gemist is op Android in totaal 1,4 miljoen keer geïnstalleerd, op iOS ruim 2 miljoen keer. Hoeveel actieve gebruikers de iOS-app telt niet niet in te zien, op Android gebruiken 759.000 mensen de app actief.

Terugkijken

Het terugkijken van programma's groeide met 25 procent het meest ten opzichte van vorig jaar. Er werd ruim 314 miljoen keer een video opgevraagd via de apps of de site van Uitzending Gemist, 33 miljoen keer werd er een livestream gestart.

Het best bekeken programma op Uitzending Gemist was net als in 2012 jeugdsoap Spangas, dat 7,4 miljoen keer werd bekeken. Het programma wordt gevolgd door De Wereld Draait Door, Het Klokhuis en Flikken Maastricht.

De NPO kondigde eind vorig jaar een betaalde variant van Uitzending Gemist aan, NPO Plus. Daarnaast starten de NPO, SBS en RTL begin dit jaar met de on-demand dienst NLziet waar aanbod van diverse zenders beschikbaar moet zijn.

Lees meer over NLziet

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)

Peter R. over de grens

Peter R. de Vries zegt tegen NU.nl dat de mensen die zijn nieuwe programma over het schenden van kinderrechten al hebben gezien, heftig reageren.

Lees verder