Sterrensysteem voor whiskykennis in de maak

AMSTERDAM – De Schotse organisatie The Whisky Ambassador wil dat er meer deskundigheid op het gebied van whisky komt in de Schotse horeca en wil daartoe een sterrensysteem introduceren.

De organisatie wil barpersoneel gaan opleiden zodat ze hun klanten beter kunnen voorlichting over de ruim 2.500 verschillende Schotse whisky’s kunnen geven. Een bar, restaurant of hotel kan maximaal drie sterren krijgen, een systeem dat doet denken aan de bekende Michelinsterren.

Rolls Royce

“Er is zeer deskundig barpersoneel, maar veel bartenders weten niet waar ze het over hebben”, zegt Victor Brierley van The Whisky Ambassador. “Restaurants hebben sommeliers die alles over wijn weten, maar ze weten niks over onze nationale drank.”

Volgens Brierley is whisky ‘de Rolls Royce onder de dranken’. "Personeel moet klanten kunnen adviseren zodat ze van onze beste whisky’s kunnen genieten,” zegt hij. “We willen niet dat mensen meer gaan drinken maar dat ze beter gaan drinken.”

Lees meer over:
Tip de redactie