Vrouwen minder positief over gezondheid dan mannen

Vrouwen zijn minder positief over hun gezondheid dan mannen, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een woensdag gepubliceerd onderzoek.

In de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar zegt 41 procent van de vrouwen volgens het onderzoek van het CBS één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Bij de mannen is dit 37 procent.

Van alle Nederlanders zegt 80 procent de eigen gezondheid als (zeer) goed te ervaren. Volgens het CBS voelen Nederlanders boven de 45 jaar zich minder vaak gezond dan mensen die jonger zijn.

Zo ervaart bijna driekwart van de 45-plussers de eigen gezondheid als (zeer) goed, onder de 45 jaar is dat bijna 90 procent.

Veelverdieners

Het statistiekbureau stelt ook vast dat mensen die veel verdienen veel positiever zijn over hun lichaamsgestel dan mensen met lage inkomens.

Daarnaast zijn allochtonen somberder over hun gezondheid vergeleken met autochtone Nederlanders. Niet-westerse allochtone vrouwen voelen zich het minst gezond.

Zo ervaart minder dan de helft van deze vrouwen van tussen de 45 en 65 jaar de gezondheid als (zeer) goed. Onder autochtone en westers allochtone vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie is dat ruim 70 procent.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie