Omar Munie ambassadeur Nierstichting

Tassenontwerper Omar Munie is de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting. 

Hij kreeg eind vorig jaar een donornier. "Inmiddels kan ik weer werken en anderen helpen hun droom te realiseren", zegt de ontwerper op de website van de Nierstichting.

''Ik ben trots dat ik ambassadeur mag zijn. Ik wil patiënten inspireren om positief te blijven denken. Nierziekte is onderdeel van je leven, niet je hele leven. En ik wil anderen vertellen hoeveel ze kunnen betekenen voor nierpatiënten. Bijvoorbeeld door de Nierstichting te steunen of door nierdonor te worden.”

Munie, die de afgelopen twee jaar moest dialiseren, vluchtte met zijn familie vanuit Somalië naar Nederland. Nog op de modevakschool richtte hij zijn bedrijf op, Omar Munie Clothing. Een jaar later won hij de prijs 'Beste Leerling van het Jaar' en kreeg hij zijn eigen atelier. Meer prijzen volgden, waaronder 'Meest innoverende ondernemer 2011'.

Carrière 

De ontwerper heeft een flagship store op het Noordeinde in Den Haag; veel beroemdheden dragen een echte Munie. Hij schreef het boek 'Leef je droom' om anderen te inspireren en richtte The Dreamfactory op om werkloze jongeren te helpen hun dromen na te streven.

Munie zal zich inzetten voor nierpatiënten tijdens lezingen, evenementen en in uitingen van de Nierstichting. Andere ambassadeurs zijn musicalacteur Stanley Burleson, wielrenner Maarten Tjallingii, zwemmer Joeri Verlinden, profvoetballer Nigel de Jong en hockeyer Teun de Nooijer.

Lees meer over:
Tip de redactie