Gepubliceerd: 
Laatste update: 
15 december 2012 09:46
15 december 2012 09:45

Verlichting grootste irritatiebron bij optuigen kerstboom

AMSTERDAM - De kerstverlichting is de grootste irritatiebron bij het optuigen van de kerstboom. Dit is gebleken uit een online enquête onder 507 bezoekers van de website Reisgraag.nl.

Foto:  Thinkstock

De grootste ergernissen tijdens het optuigen van de boom zijn kerstlichtjes die in de knoop zitten (38,1 procent) en lampjes die niet werken (17,3 procent).

Mannen (12,3 procent) ergeren zich twee keer zo vaak aan het in de standaard zetten van de boom. Het laten vallen van kerstballen (12,9 procent) en de uitvallende naalden (9,1 procent) zijn vooral een bron van ergernis bij vrouwen.

Kerstmarkt

Uit het onderzoek blijkt dat oudere vrouwen steeds vaker de kerstboom versieren; oudere mannen slaan nog wel eens een jaartje over. Overigens heeft meer dan de helft van de ondervraagden een kunstboom.

Kerstmarkten blijven ook populair, zo blijkt uit het onderzoek. Zeven op de tien mensen bezoekt regelmatig een kerstmarkt. Ruim 22 procent van de vrouwen en 14 procent van de mannen bezoekt ieder jaar een kerstmarkt.

Door: NU.nl/Hans Blommaert

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Nieuwsbrief

Iedere dag rond het middaguur een overzicht van het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven
Banner NUjournaal Entertainment