Gepubliceerd: 
Laatste update: 
15 december 2012 09:46
15 december 2012 09:45

Verlichting grootste irritatiebron bij optuigen kerstboom

AMSTERDAM - De kerstverlichting is de grootste irritatiebron bij het optuigen van de kerstboom. Dit is gebleken uit een online enquête onder 507 bezoekers van de website Reisgraag.nl.

Foto:  Thinkstock

De grootste ergernissen tijdens het optuigen van de boom zijn kerstlichtjes die in de knoop zitten (38,1 procent) en lampjes die niet werken (17,3 procent).

Mannen (12,3 procent) ergeren zich twee keer zo vaak aan het in de standaard zetten van de boom. Het laten vallen van kerstballen (12,9 procent) en de uitvallende naalden (9,1 procent) zijn vooral een bron van ergernis bij vrouwen.

Kerstmarkt

Uit het onderzoek blijkt dat oudere vrouwen steeds vaker de kerstboom versieren; oudere mannen slaan nog wel eens een jaartje over. Overigens heeft meer dan de helft van de ondervraagden een kunstboom.

Kerstmarkten blijven ook populair, zo blijkt uit het onderzoek. Zeven op de tien mensen bezoekt regelmatig een kerstmarkt. Ruim 22 procent van de vrouwen en 14 procent van de mannen bezoekt ieder jaar een kerstmarkt.

Door: NU.nl/Hans Blommaert

Eerdere berichten

 In samenwerking met

Rap-merken

Rappers maken geregeld melding van hun favoriete merken in hun teksten en uit een analyse blijkt dat Patrón en Gucci het meest genoemd worden in hiphopnummers.

Lees meer
Banner NUjournaal Entertainment

'Dikke baby'

Niet alleen veel jongeren en volwassenen, maar ook veel baby's en peuters blijken te weinig lichaamsbeweging te krijgen.

Lees meer

'Meer oranje'

Olcay Gulsen vindt het jammer dat Nederlanders in het dagelijkse leven weinig in oranje kleding over straat gaan.

Lees meer