Koppels ruziën 312 keer per jaar

AMSTERDAM - Kleine irritaties door natte handdoeken op het bed of het vele zappen zorgen voor de 312 ruzietjes die het gemiddelde koppel per jaar heeft, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd onder 3.000 volwassenen in opdracht van een Britse badkamergigant, lopen de frustraties bij vrouwen hoger op dan bij mannen. Op donderdagavond komen de meeste ruzies voor, zo meldt Daily Mail.

Vrouwen zouden zich sneller en meer ergeren aan de vervelende gewoontes van hun partner dan mannen. Een lege wc-rol niet vervangen, de lichten aan laten staan, zappen en de wc-bril omhoog laten staan zijn de meest voorkomende dingen waar bij vrouwen irritaties over ontstaan.

Mannen ergeren zich wanneer hun partner er te lang over doet om zich klaar te maken, zij haar haren in het doucheputje laat zitten of zeurt over huishoudelijke taken. Hoewel mannen over het algemeen minder snel op de kast zitten, zouden zij sneller een relatie beëindigen door kleine irritaties.

Uit elkaar

Toch zegt acht op de tien liever de rotzooi van hun partner op te ruimen dan erover te blijven zeuren. 20 procent heeft wel eens overwogen om uit elkaar te gaan door de vervelende gewoontes van hun partner.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie