Topshop introduceert milieuvriendelijke jeans

Laatste update:  29 december 2010 15:08 info

AMSTERDAM - Het Engelse merk Topshop startte onlangs met de verkoop van milieuvriendelijke jeans. De winkelketen is een samenwerking aangegaan met fabrikant Bionic Yarn, een bedrijf dat afval hergebruikt om nieuwe spullen te produceren.

Foto:  Wenn

Bionic Yarn, dat onder andere plastic flessen recyclet om kleding mee te maken, ontwikkelde de lijn en modeketen Topshop besloot de lijn op te nemen in hun huidige collectie.

Het duurzame bedrijf begon met het produceren van sportkleding, maar wilde al snel meer. 


Pharrell Williams

N.E.R.D.-zanger Pharrell Williams gaf het bedrijf Bionic Yarn nieuwe kansen door een grote som geld te investeren. Een toevallige ontmoeting tussen de oprichter van het bedrijf, Tyson Toussant, en hiphopper Pharrell Williams zorgde ervoor dat Williams graag met het bedrijf wilde samenwerken.

Uit deze samenwerking kwam een nieuwe lijn voort bestaande uit drie kledingstukken van jeansstof, een spijkerjasje, spijkerbroek en een shorts, alle drie in de stijl van de jaren ’70. 


Trots


Zowel Bionic Yarn en Pharrell Williams zijn erg trots op hun nieuwe lijn die sinds deze week bij de Topshop ligt.

Zo vertelt Williams tegen Elle: “Het meest coole van Bionic Yarn is dat hun stoffen eigenlijk veel beter zijn dan ‘normale’ stoffen. En de kledingstukken zien er zo goed uit!"

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Nieuwsbrief

Iedere dag rond het middaguur een overzicht van het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven
Banner NUjournaal Entertainment