Helft Nederlanders heeft last van ochtendhumeur

Laatste update:  9 november 2010 13:56 info

BREDA - De helft van de Nederlanders heeft wel eens last van een ochtendhumeur, zo blijkt uit onderzoek. Daarnaast stappen jong volwassenen vaker 'met het verkeerde been uit bed' dan 50-plussers.

Foto:  Thinkstock

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate onder ruim 1.000 ondervraagden in opdracht van een ontbijtfabrikant.

Niet iedereen geeft een ochtendhumeur toe. Zo heeft volgens de partners 54 procent er wel eens last van. Ook wijst het onderzoek uit dat vooral jong volwassenen tot 35 vaker dagelijks een ochtendhumeur hebben dan ouderen vanaf 50 jaar.

'Blauwe maandag'

De meeste Nederlanders met hier en daar een ochtendhumeur, kunnen geen specifieke dag noemen waarop dit voorkomt. Bij degenen die wel een dag kunnen aanwijzen, is de maandag met twee op de tien het populairst.
 
Een derde van de werkende Nederlanders geeft aan collega’s te hebben die ’s ochtends niet aanspreekbaar zijn. Eigenschappen waaraan de ondervraagden een ochtendhumeur herkennen zijn mopperen, nors kijken en chagrijnig zijn.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

 In samenwerking met

Nieuwsbrief

Iedere dag rond het middaguur een overzicht van het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven
Banner NUjournaal Entertainment