Multimiljonair bouwt grootste huis van Nederland

AMSTERDAM – Groot en groter komen blijkbaar niet in het woordenboek van Willem Willemstein voor: de multimiljonair gaat met de bouw van zijn nieuwe huis duidelijk voor grootst.

Het stulpje komt in het landelijke Laren te staan en zal een woonoppervlakte van zo’n 3000 vierkante meter gaan beslaan. De villa, die op het voormalige landgoed van de Brenninkmeijers gebouwd wordt, zal daarmee de grootste zijn van Nederland.

Details rondom het extravagante bouwproject zijn geheim: Willemstein heeft alle betrokkenen, van bouwvakkers tot projectleiders, een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen.

Verdiepingen

De Telegraaf heeft echter de hand weten te leggen op een rapport, afkomstig van projectleider Denc Group. Hieruit zou blijken dat de megawoning gebouwd wordt in Franse stijl en dat er uiteindelijk vijf verdiepingen komen, waarvan twee onder de grond. Het pand zal uitgerust worden met onder meer een thuisbiscoop en een binnenzwembad.

Medewerkers van Denc Group zijn geschokt dat het nieuws is uitgelekt. “Wij hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend, wij mogen niets zeggen”, liet een woordvoerder weten aan de krant.

Willem Willemstein

Zakenman Willem Willemstein is met zijn vermogen, dat geschat wordt op ongeveer 400 miljoen euro, goed voor een 60e plek op de Qoute 500-lijst. De multimiljonair kocht het landhuis in 2007 voor ruim 7 miljoen euro. De verbouwingskosten zullen nog eens 22 miljoen euro bedragen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

CookLoveShare (mediapartner)

CookLoveShare (mediapartner)
NU.nl werkt samen met CookLoveShare op het gebied van eten en drinken. Volg alles van deze mediapartner. 
Tip de redactie