Multimiljonair bouwt grootste huis van Nederland

Laatste update:  7 december 2009 11:14 info

AMSTERDAM – Groot en groter komen blijkbaar niet in het woordenboek van Willem Willemstein voor: de multimiljonair gaat met de bouw van zijn nieuwe huis duidelijk voor grootst.

Foto:  Marc Koot

Het stulpje komt in het landelijke Laren te staan en zal een woonoppervlakte van zo’n 3000 vierkante meter gaan beslaan. De villa, die op het voormalige landgoed van de Brenninkmeijers gebouwd wordt, zal daarmee de grootste zijn van Nederland.

Details rondom het extravagante bouwproject zijn geheim: Willemstein heeft alle betrokkenen, van bouwvakkers tot projectleiders, een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen.

Verdiepingen

De Telegraaf heeft echter de hand weten te leggen op een rapport, afkomstig van projectleider Denc Group. Hieruit zou blijken dat de megawoning gebouwd wordt in Franse stijl en dat er uiteindelijk vijf verdiepingen komen, waarvan twee onder de grond. Het pand zal uitgerust worden met onder meer een thuisbiscoop en een binnenzwembad.

Medewerkers van Denc Group zijn geschokt dat het nieuws is uitgelekt. “Wij hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend, wij mogen niets zeggen”, liet een woordvoerder weten aan de krant.

Willem Willemstein

Zakenman Willem Willemstein is met zijn vermogen, dat geschat wordt op ongeveer 400 miljoen euro, goed voor een 60e plek op de Qoute 500-lijst. De multimiljonair kocht het landhuis in 2007 voor ruim 7 miljoen euro. De verbouwingskosten zullen nog eens 22 miljoen euro bedragen.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

 In samenwerking met

Vette snacks

Het vetgehalte en de vetzuursamenstelling van dezelfde soorten snacks kan aanzienlijk verschillen.

Lees meer
Banner NUjournaal Entertainment

Getrouwd

Ontwerper Tom Ford is getrouwd met journalist Richard Buckley.

Lees meer

Voornamen

De eerste modenamen kwamen in Nederland op in Amsterdam rond 1970. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van het Meertens Instituut.

Lees meer