Grootste deel van het land waarschijnlijk droog tijdens jaarwisseling

Het grootste deel van het land gaat droog het nieuwe jaar in. Alleen in de kustprovincies is er donderdagavond rond middernacht een kleine kans op regen.

"In het grootste deel van het land is het donderdag aan het eind van de avond droog", laat Michiel Severin van Weerplaza woensdag weten.

"Alleen in het westen is er 30 procent kans op regen. In Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland kan die regen de vuurwerkfans parten gaan spelen."

De temperatuur zal op oudejaarsavond tussen 4 en 7 graden zijn, met een wind tussen 3 en 5 Beaufort. "Met die windkracht moeten mensen extra alert zijn bij het afsteken van vuurpijlen", voegt de meteoroloog daar aan toe.

Zondag voorspelden verschillende weerbureaus nog dat het zou gaan regenen. Al was nog niet duidelijk waar.

Normaal winterweer

In de laatste weken van december werden diverse warmterecords gebroken, maar de eerste week van januari krijgt Nederland te maken met normaal winterweer. In de dagen na de jaarwisseling is de kans op vorst en sneeuw in grote delen van het land reëel.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Donderdag 9°C 5°C ZW 4
Vrijdag 9°C 7°C ZW 4
Zaterdag 10°C 5°C ZW 4
Zondag 9°C 7°C W 4
Maandag 7°C 3°C NW 2

Actueel weerbericht

Lees meer over:

'Vuurwerk is net als roken'

'Vuurwerk is net als roken'
Na de discussie over Zwarte Piet staat in de decembermaand de volgende maatschappelijke twistappel op de agenda, het vuurwerkverbod rond de jaarwisseling.

NUpanel

NUpanel
Zeven op de tien Nederlanders zeggen niet van plan te zijn vuurwerk af te steken met Oud en Nieuw.
Tip de redactie