'Apple gaat cloudservers Google gebruiken voor iCloud'

Google en Apple zouden een overeenkomst hebben getekend om Google-servers voor sommige onderdelen van iCloud te gebruiken.

Apple zou tussen 400 en 600 miljoen dollar betalen om servers van Google Cloud Platform te gebruiken voor iCloud en andere online Apple-diensten. De cloudovereenkomst lekte naar buiten via bronnen van CRN. beide techbedrijven hebben nog niks officieel bevestigd. 

Volgens eerdere berichten gebruikt Apple naast zijn eigen servers al jaren de diensten van Amazon om iCloud te hosten. Daar zou Apple deels van wegstappen door een overeenkomst met Google te bereiken. Apple heeft het gebruik van Amazon's diensten nooit officieel bevestigd.

De afspraak van Apple en Google maakt niet een einde aan het gebruik van Amazon-servers. Volgens de bronnen zal Apple voor een deel van de clouddiensten nog gebruik blijven maken van Amazon. Apple wil minder afhankelijk van één partij zijn en kosten besparen.

Met de overeenkomst ligt een deel van Apples cloudactiviteiten bij Google. Analisten schatten dat Apple rond de 1 miljard dollar per jaar in externe cloudservers investeert. 

Lees meer over:
Tip de redactie