Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 februari 2014 16:39
14 februari 2014 20:48

Duits bedrijf wil complete Engelstalige Wikipedia uitprinten

Via crowdfundingwebsite Indiegogo zamelt een Duits bedrijf geld in om alle pagina's van de Engelstalige versie van Wikipedia uit te brengen in één set van duizend boeken.

Foto:  Pediapress

Om dat voor elkaar te krijgen heeft het Duitse Pediapress 50.000 dollar nodig, dat het de komende 57 dagen via zijn Indiegogo-pagina inzamelt.

Pediapress wil met de boeken laten zien hoe groot het werk is dat de ruim 20 miljoen vrijwilligers die aan Wikipedia tot nu toe maakten.

Mocht het project slagen dan wordt de duizenddelige encyclopedia in augustus tijdens Wikipedia-bijeenkomst Wikimania in Londen getoond.

Boekenkast

Om alle Engelstalige pagina's in 1.000 delen te krijgen heeft ieder boek 1.200 pagina's. De boeken zijn gebonden en om de prijs te drukken in zwart-wit afgedrukt.

Om de complete fysieke Wikipedia neer te kunnen zetten is een boekenkast van 10 bij 2,5 meter nodig. Het project kan worden gesteund vanaf een bedrag van vijf dollar, vanaf 25 dollar worden investeerders in één van de boeken als sponsor afgedrukt.

Vanaf 250 dollar krijgen sponsors zelfs een kopie van het boek dat zij hebben gesponsord, ook krijgen zij een dan een hele pagina van het boek waar zij een eigen bericht op mogen zetten.

De tien leukste Kickstarters aller tijden

Bekijk het lucratiefste crowdfundingproject tot nu toe

Hoeveel geld haalden Kickstarter-projecten op in 2013?

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Bugje, bedankt!

Door een foutje in een computersysteem werden 14.250 mannen, geboren tussen 1893 en 1897, opnieuw opgeroepen voor de dienstplicht.

Lees verder

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder