Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 februari 2014 16:39
14 februari 2014 20:48

Duits bedrijf wil complete Engelstalige Wikipedia uitprinten

Via crowdfundingwebsite Indiegogo zamelt een Duits bedrijf geld in om alle pagina's van de Engelstalige versie van Wikipedia uit te brengen in één set van duizend boeken.

Foto:  Pediapress

Om dat voor elkaar te krijgen heeft het Duitse Pediapress 50.000 dollar nodig, dat het de komende 57 dagen via zijn Indiegogo-pagina inzamelt.

Pediapress wil met de boeken laten zien hoe groot het werk is dat de ruim 20 miljoen vrijwilligers die aan Wikipedia tot nu toe maakten.

Mocht het project slagen dan wordt de duizenddelige encyclopedia in augustus tijdens Wikipedia-bijeenkomst Wikimania in Londen getoond.

Boekenkast

Om alle Engelstalige pagina's in 1.000 delen te krijgen heeft ieder boek 1.200 pagina's. De boeken zijn gebonden en om de prijs te drukken in zwart-wit afgedrukt.

Om de complete fysieke Wikipedia neer te kunnen zetten is een boekenkast van 10 bij 2,5 meter nodig. Het project kan worden gesteund vanaf een bedrag van vijf dollar, vanaf 25 dollar worden investeerders in één van de boeken als sponsor afgedrukt.

Vanaf 250 dollar krijgen sponsors zelfs een kopie van het boek dat zij hebben gesponsord, ook krijgen zij een dan een hele pagina van het boek waar zij een eigen bericht op mogen zetten.

De tien leukste Kickstarters aller tijden

Bekijk het lucratiefste crowdfundingproject tot nu toe

Hoeveel geld haalden Kickstarter-projecten op in 2013?

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Beste apps

Dompel jezelf onder in een razendsnelle zwart-wit wereld, dwing jezelf je smartphone vaker weg te leggen en deel foto's voor heel even met deze beste apps van de week.

Bekijk de apps
Banner NUjournaal Tech

Europese Commissie

Welke Eurocommissarissen nemen het stokje over van Neelie Kroes en bepalen de komende vijf jaar het internetbeleid van de EU?

Lees meer

Apple Watch

Met de Apple Watch doet de iPhone-maker mee op de smartwatchmarkt. Zorgt dat voor een revolutie? Onze eerste indruk.

Lees verder