Twitter test vernieuwd uiterlijk met Facebook-trekjes

Twitter is bezig met een kleinschalige test, waarin het uiterlijk van het sociale medium compleet op de schop is genomen.

Dat meldt Mashable, nadat een van hun redacteuren in de testgroep terechtkwam.

Twitter vernieuwde het uiterlijk van zijn website onlangs nog, maar die update lijkt slechts een opstapje te zijn naar een radicaal aangepast uiterlijk. De profielpagina heeft veel meer weg van een profielpagina op Facebook of Google+.

Twitter Uiterlijk

Tweets worden niet langer enkel onder elkaar weergegeven, maar ook naast elkaar, terwijl foto's nog meer ruimte krijgen. Daarnaast geeft de nieuwe pagina meer informatie, over onder andere het aantal getwitterde foto's en video's en het aantal tweets die als favoriet werden bestempeld.

Of en wanneer het nieuwe uiterlijk uitgerold wordt naar alle gebruikers is nog niet bekend. De voorgaande update werd wekenlang getest voordat het officieel in gebruik werd genomen.

Toekomst Twitter

Twitter maakte onlangs zijn eerste kwartaalcijfers bekend, waaruit bleek dat de groei van het aantal nieuwe gebruikers aan het afnemen is. Mogelijk probeert Twitter nieuwe gebruikers aan te spreken met het uiterlijk, dat waarschijnlijk overzichtelijker is dan de huidige tijdlijn.

Ook heeft Twitter het gros van zijn omzet te danken aan mobiele adverenties, terwijl advertenties op de desktop veelal meer geld opleveren. Het nieuwe website-ontwerp trekt mogelijk meer gebruikers, die normaliter Twitter alleen op hun smartphone of tablet gebruiken.

Lees ook: Nederlands gebruik van Twitter stort in

De populairste Twitter-onderwerpen van 2013

Lees meer over:

Sony-hack en Noord-Korea

Sony-hack en Noord-Korea
De FBI zegt over genoeg informatie te beschikken om te concluderen dat de Noord-Koreaanse overheid verantwoordelijk is voor de grote Sony-hack.

Geheimen-app

Geheimen-app
De app Secret is geüpdatet met een anonieme chatmodus. 

Big Brother Awards

Big Brother Awards
Minister Ivo Opstelten (Justitie) heeft van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom voor de vierde keer een Big Brother Award gekregen voor het schenden van de privacy.